Hvordan er det å være forhandler i VestlandsHus?

Vi har tatt en prat med de to regionssjefene i VestlandsHus for å høre litt med dem hvordan det er å være forhandler i kjeden, og for å høre hva som er unikt med VestlandsHus. Lars Atle Aase og Ole Håvard Olsen er på veien hele året, og deler landet regioner mellom seg. Jobben deres er å være forhandlerens primære kontaktpunkt i kjeden, og støtte og bistå dem i deres arbeidshverdag.

Hvordan er VestlandsHus som arbeidsplass:

De er begge enige om at VestlandsHus er en fin plass å jobbe: «Den beste»! kommer det kontant fra Ole Håvard. Lars Atle er enig. De trekker frem den familiære følelsen i kjeden som noe av det viktigste: «Dette er en kjede som ikke er for stor, men heller ikke for liten. Her er det vekstsambisjoner, og et ønske om å utvikle seg videre. Samtidig er de ansatte både på kjedekontoret og arkitektkontoret veldig flinke til å få alle forhandlerne til å føle seg sett. Her blir du ikke en i mengden, du kommer til å møte mennesker som kjenner deg, og vet noe om din hverdag. Vi har en relasjon til hver enkelt forhandler. Det er nok ganske unik, « sier Lars Atle.

Hva kan bedrifter som er nysgjerrig på VestlandsHus forvente seg?

«Kjeden satser knallhardt på oppfølging – både fysisk ute hos forhandleren, og på telefon og digitale kanaler. Kjeden har som mål å bli best på oppfølging av sine forhandlere. I tillegg jobber vi dedikert med utvikling av den enkelte forhandler – alt etter hvilke mål de har for seg selv», sier Lars Atle.  Ole Håvard kommenterer: «Det å drive eget firma i dag er som å drive med toppidrett. Du er god på mye, men kanskje trenger du støtte på noen områder. Her er det VestlandsHus kommer inn. Vi kan være den støttende partneren der du trenger det. Som forhandler får du en verktøykasse som er tilpasset utøvere i eliteserien»

Regionssjefene forklarer videre at VestlandsHus tar seg av mange av oppgavene som du som enkeltstående bedrift måtte gjort selv – de forhandler gode avtaler med samarbeidspartnere og leverandører, de står for markedsføring og henter inn kunder i kjøpsmodus, de håndterer systemene du trenger for drive effektivt i det daglige, og håndterer alle maler og dokumenter, og sørger for at alt er oppdatert. Ikke minst har kjeden Norges fineste huskatalog, og vi tegner og utvikler vi nye hus og hytter, som er ferdig kalkulert, og klart til bruk for alle våre forhandlere.

Avslutningsvis sier Lars Atle: «Vi må heller ikke glemme det sosiale; kjeden arrangerer flere samlinger i løpet av året, både regionalt og nasjonalt. Her har man muligheten til å bli kjent med andre forhandlere, utveksle erfaring og knytte kontakter. Dette er noe kjeden er opptatt av hele tiden – et fellesskap blant forhandlerne. Her er vi kollegaer, ikke konkurrenter.»

Dersom du kunne tenke deg å høre mer om hverdagen som forhandler i kjeden, ta kontakt for en uforpliktende prat.

Ole Håvard Olsen
Regionssjef Øst/Nord
Mob: 918 50 632
Mail: oleh@vestlandshus.no   
 
Lars Atle Aase
Regionsjef Vest/Nord
Mob: 905 29 118
Mail: lars.atle.aase@vestlandshus.no