Bygge funkishus med takterrasse?

10.12.2021
Se våre funkishus som kan bygges med takterrasse.

Hadde det ikke vært deilig å nyte sol og utsikt fra toppen av ditt eget hus? Funkishus med takterrasse blir mer og mer populært.

- I utgangspunktet skal vi kunne lage takterrasser på de fleste husmodellene våre i funkisstil. Selv om disse ikke fremstår med takterrasse i katalogen, så er det fullt mulig å få til, og da spesielt på hus med flatt tak, forteller arkitekt Vermund Holvik Hansen.

Les også: Se de nye husmodellene til VestlandsHus.

Vermund Holvik Hansen-400x400.jpg
Vermund Holvik Hansen i VestlandsHus Arkitekter

Han og kollegene i VestlandsHus Arkitekter har jobbet mye med slike ønsker de siste årene, og funnet mange smarte løsninger for de ulike husmodellene til VestlandsHus.

For noen tilpasninger må naturligvis gjøres for at det kan bli en realitet.

Vi må da tegne inn en utvendig trapp eller en liten loftstue på toppen, slik at man kan videreføre trappen helt opp, fortsetter Vermund (bildet).

Nedenfor ser du et eksempel på en av våre husmodeller, Falketind, som er tegnet om til å også inkludere takterrasse.

Tegning takterrasse m ramme.jpgLes også:
Øverst på ønskelista til husbyggere

Fordeler med takterrasse

Vermund kan fortelle om økt interesse for takterrasse de siste årene. Og han tror også at takterrasse vil være høyt på ønskelista til husbyggere også i fremtiden.

- Ja, vi får stadig spørsmål om det er mulig å tegne om våre moderne hus med en takterrasse, noe vi gladelig hjelper våre kunder med. Husbyggeres behov er mange og ulike, og akkurat som en omtegning av et rom kan vi også gjøre tilpasninger på taket.

Hvordan husbyggere velger å utforme takterrassen og hva de vil ha på takterrassen varierer, men det er visse ting som er selvsagte.

- Mange ønsker seg takterrasse for å kunne ha gode solforhold hele dagen. Men man må også tenke på solskjerming og beskyttelse for regn. Dette løser vi ved å dele inn området i forskjellige soner. For mange vil også et utekjøkken gjøre takterrassen komplett, i tillegg til en liten urte- og grønnsakshage. En takterrasse kan gjøres til en personlig oase, sier Vermund

Når det gjelder gulv på takterrasse er det på mange måter gitt på forhånd hva som er funksjonelt og riktig.

- Her vil både kvalitet og kostnad spille inn. Vedlikeholdsfrie materialer er den beste løsningen. Ingen tvil om det, forteller Vermund.

God utsikt følger gjerne med når man bygger hus med takterrasse, og da velger mange rekkverk deretter.

- Glassrekkverk er tingen, spesielt der hvor det er fin utsikt med lite innsyn, men man må også tenke på skjerming. Da vil en kombinasjon mellom glass- og trerekkverk gjøre nytten. I tillegg til at det blir estetisk fint.
1125x560 Utsikt fra takterrasse - Krumsvik.jpg
Et hus med takterrasse kan gi fantastisk utsikt, slik som her! Foto: Veronica Krumsvik

Les også: Funkishuset akkurat slik du vil ha det


Takterrasse: Slik unngår du lekkasje på taket

En uteplass på taket fordrer også at det byggtekniske er gjennomtenkt og riktig utført. Hvis ikke kan det fort oppstå lekkasje, og dermed gjøre drømmen om takterrasse om til et mareritt.

- Vi i VH Arkitekter prosjekterer takterrassen ut fra gjeldende krav. Dette gir kundene en trygghet. Det er naturligvis også viktig med kvalitet på takmateriale og utførelsen av takkonstruksjonen. Hvis dette er skikkelig gjort er du godt sikret mot at vann skal gjøre skade, sier Vermund.

Foreløpig har ikke VestlandsHus husmodeller med takterrasse som standard, bortsett fra Okshornet, som har terrasse over carport, men det vil komme.

- Ja, det vil det gjøre, og muligheten til å få inntegnet takterrasse er der som sagt allerede. Vi utvikler hele tiden hus etter kundens ønsker og trender i markedet, avslutter Vermund.


Kunne du tenkt deg et nytt, moderne hus med takterrasse? Ta kontakt med din nærmeste VestlandsHus-forhandler.