Har oppfylt boligdrømmer i 50 år

07.05.2024
Det startet som et lite lokalt kontor i hjertet av Ålesund. Et halvt århundre senere har VestlandsHus blitt en landsdekkende boligkjede som ønsker å sette en ny standard for bærekraftig boligbygging.

VestlandsHus så dagens lys i 1974. Den gang som et enkeltstående byggfirma med kontor midt i sentrum av Ålesund. Men det tok ikke lang tid før det ble rekruttert flere VestlandsHus-forhandlere og kjeden var et faktum. 

Nå, 50 år etter, har VestlandsHus omtrent 60 forhandlere spredt rundt omkring i landet. 

- VestlandsHus har alltid hatt tydelige mål om vekst og jobbet dedikert med å kunne tilby sine tjenester i alle landets deler. Samme år som kjeden fyller 50, ligger vi også på en 6. plass over antall igangsatte boliger, og det er vi veldig stolte av, sier Trond Erik Skarshaug, konsernsjef i VestlandsHus.

Trond Erik Skarshaug_konsernsjefVH.jpg
Konsernsjef i VestlandsHus, Trond Erik Skarshaug.


- Som en familie

VestlandsHus har en lang historie som strekker seg over et halvt århundre. Likevel har de ansatte som har vært med på så godt som hele reisen. Harald Dyrøy og Per Åsemyr har til sammen jobbet i VestlandsHus i nærmere 70 år, og begge har fått tildelt Norges Vel sin medalje for lang og tro tjeneste. 

- Det er ikke bare arbeidsoppgavene som har gjort at jeg gledet meg til å gå på jobb hver dag. Det er også folkene jeg jobber sammen med, og hva vi får til sammen, sier Per som er seniorarkitekt i VestlandsHus. 

Harald nikker samtykkende og mimrer tilbake til da han startet i VestlandsHus for mange år siden. På den tiden var det bare tre personer totalt på VestlandsHus-kontoret.  

- Vi var nærmest som en liten familie. Vi feiret bursdag sammen og dro på turer i lag. Jeg tror mye av det vi fant på sammen i de tidligere årene har gitt VestlandsHus et grunnlag som har vært med på å skape og holde på familiefølelsen og det gode arbeidsmiljøet, sier Harald.

Per og Harald_VH_ToneMolnes.jpg
Per Åsemyr (t.v.) og Harald Dyrøy har til sammen jobbet i VestlandsHus i nærmere 70 år, og begge har fått tildelt Norges Vel sin medalje for lang og tro tjeneste.


Samlinger for «storfamilien»

Selv i dag, med 50 forhandlere spredt rundt omkring i landet, har VestlandsHus fokus på å ta vare på den familiefølelsen og «stammekulturen» som VestlandsHus i stor grad er bygget på, ikke bare på hovedkontoret, men i hele kjeden.

- Det er veldig viktig for oss å samles for å kunne skape et sosialt og faglig nettverk blant våre forhandlere. Derfor har vi faste samlinger hvert år hvor alle forhandlere og ansatte ved hovedkontoret møtes for å bli bedre kjent og få faglig påfyll, forklarer Maria Gauffin som er markedssjef i VestlandsHus. 

For Per og Harald har disse samlingene hatt mye å si for å kunne ha et godt samarbeid også med de utenfor hovedkontoret i Ålesund. 

- Det blir mye enklere å samarbeide med forhandlerne som sitter rundt omkring i landet når vi har jevnlige fysiske møter hvor vi både kan snakke fag og rett og slett bare bli kjent med hverandre. Det gir oss en helt spesiell ballast for å kunne samarbeide godt og komme oss gjennom utfordringer, sier Per. 

Vil være en miljøpådriver i bransjen

Den stadig økende bevisstheten rundt miljø og bærekraft har gjort at VestlandsHus har tatt betydelige steg for å posisjonere seg som en miljøpådriver i boligbransjen. 

- Første steg på denne reisen var å tilby svanemerkede hus, noe vi startet med i 2023 som eneste landsdekkende huskjede i Norge. Med dette ønsker vi å vise vår forpliktelse til miljøet, men også sette en ny standard for bærekraftig boligbygging, sier konsernsjef Trond Erik.  

Ved å tilby svanemerkede boliger har VestlandsHus et tilbud til miljøbevisste boligbyggere, samtidig som de tar aktive skritt mot å redusere byggebransjens fotavtrykk på miljøet.

En 50-åring som tenker fremover

Som en del av 50-årsjubileet lanserte VestlandsHus i 2024 en helt ny huskatalog.

Arkitekter_Tone Molnes.jpg
Arkitektene i VestlandsHus Arkitekter jobber sammen for å utvikle hus som kan bli ditt drømmehjem.


- Her vil du finne mange nye boliger som er bedre tilpasset dagens marked. Vi ser at tomtene blir stadig mindre og prisutviklingen gjør også at mange velger å bygge mindre hus. Derfor har mange av våre nye boliger litt færre kvadrat, men desto flere smarte løsninger slik at du som husbygger får det du trenger, forklarer Maria.  

Flere av husene er også tilpasset slik at de kvalifiserer til lån fra Husbanken, noe som kan gi deg som husbygger ekstra gunstige lånevilkår. 

- Om du ønsker deg et svanemerket hus, eller et hus som kvalifiserer til husbanklån, er det viktig å huske på at det finnes muligheter, selv om husmodellen ikke i utgangspunktet er designet for dette. I VestlandsHus er alle husmodeller bare et utgangspunkt som vi kan spesialtilpasse slik at det passer inn med din boligdrøm, sier Maria. 

Er du på jakt etter inspirasjon til din drømmebolig? Her kan du bestille VestlandsHus sin huskatalog helt gratis!