Husket du å slå av kaffetrakteren?

07.06.2016
Kan intelligente hus, eller smarthus som noen velger å kalle det, forenkle og forbedre hverdagen din?
Du er på vei til jobb, etter en litt stressende morgen. Heldigvis rakk du den viktige kaffekoppen, slik at du har fått skylt vekk den verste morgengruffen. Så dukker det opp en liten stemme i hodet ditt; “Husket du å slå av kaffetrakteren?”

Kjenner du deg igjen? Fortvil ikke, det finnes teknologi på markedet som kan ta vekk enhver tvil på om du husket å slå av lyset, kaffetrakteren, låse døra eller sette på alarmen, nemlig smart styring av alt elektrisk utstyr i huset.

VestlandsHus samarbeider med Lyse energi, som er leverandør av det elektriske styringssystemet Smartly. Dette er ett av de ledende styringssystemene som finnes på markedet, og Lyse energi jobber kontinuerlig med videreutvikling av systemet for å gjøre det optimalt for alle kunder.

Hva er Smartly?

Smartly er et elektrisk styringssystem som man kan installere i alle hus, som lar deg som huseier ha full kontroll til enhver tid. Alt av elektrisk utstyr, varme, alarmer og annet blir da styrt ved hjelp av en enkel og oversiktlig applikasjon på din smarttelefon eller på et nettbrett. Det er også mulig å styre det ved å ha smarte brytere, eller ved å ha styringspanel installert på veggen. Ved å la huset ditt bli smartere med Smartly styringssystem, vil du også gjøre boligen din tryggere, mer energibesparende og du vil ha full kontroll uansett hvor du befinner deg i verden.

Hvordan fungerer det?

Når din bolig har Smartly styringssystem, vil du kunne gjøre en rekke operasjoner og hverdagslige utfordringer, til en lek. Det at du har alt det elektriske samlet på et system, gir deg muligheten til å tilpasse husets oppvarming, lyskilder og alarmer etter familiens rytme og behov. Og det beste med det; du behøver ikke en gang være fysisk til stede, for å styre det!

Tenk deg at du er på jobb, og som vanlig skifter været fra strålende sol til iskald nordavind. Hadde det ikke da vært herlig å kunne skru opp varmen på stua? Og komme hjem til et deilig, oppvarmet hjem, og krype rett i sofaen etter en bedre middag? I tillegg kan du legge inn en comforttemperatur på de ulike rommene i huset, slik at varmen slår seg av eller på alt ettersom om det kommer inn varmende sollys eller ikke.

Hva kan styres?

Med Smartly innstallert i huset kan du nemlig gjøre det. Du kan styre stikkontakten til kaffetrakteren om du vil, slik at du står opp til en nydelig, nytraktet kanne med kaffe. Eller dersom barna kommer tidligere hjem fra trening, så kan du la dem komme hjem til et opplyst, opplåst og trygt hjem. Du har nemlig styringen i din egen lomme. Ved å ha Smartly-applikasjonen på smarttelefonen din kan du holde kontrollen på alt du måtte ønske i hjemmet. Du kan;

  • Skru av/på alarmen
  • Skru av/på varmen
  • Skru av alle lys i boligen, ved ett trykk
  • Justere varmen eller lysstyrken i ett og ett rom
  • Se hvem som ringer på
  • Sjekke brannalarmen
  • Stille inn lys og varme etter dagsrytmen deres
  • Stille inn ulike knapper med ulike funksjoner etter tid på døgnet; borte-knapp, god natt-knapp
  • Tidsstyring av varmekilder

Hvorfor smartere å velge Smartly?

I tillegg til at dette er fremtiden, er det også et energibesparende miljøtiltak. Ved å ha et Smartly styringssystem installert i hjemmet, vil du få ned strømforbruket og på den måten sparer du både penger og miljøet. Strømprisene vil etter hvert styres etter tid på døgnet, noe som kan gjøre regningene dine høyere. Men med Smartly inntallert, vil du kunne stille inn varmekildene dine slik at du bruker mindre strøm i de dyreste tidene av døgnet. Varmtvannstanken kan for eksempel styres slik at den varmer opp vannet på natten, slik at det er varmevann når du vil ta morgendusjen.

Hjemmet ditt er nok allerede en trygg base, men med Smartly i hus vil det bli enda tryggere. Du vil ha bedre oversikt over alarmsystemet ditt, brannsikringen og du kan faktisk sjekke om du faktisk skrudde av kaffetrakteren da du spurtet ut av døren i dag tidlig. Du kan også sørge for at alt lys blir slukket, alle dører blir låst og gardinene blir trekt for.

Komforten er heller ikke å forakte. Vi vil alle føle oss mer avslappet med for eksempel dempet belysning om morgenen. I stedet for å komme inn på et kaldt bad med flombelysning, er det vel mer behagelig å komme til et oppvarmet gulv og dempet belysning til tannpussen? Og det hele toppes med at du kan ha en egen bryter rett ved nattbordet ditt, hvor du forteller huset ditt at det er morgen og du vil ha på kaffetrakteren nede på kjøkkenet, ved å trykke på morgen-knappen.

Smartly for alle?

Høres det skummelt ut? Du tenker kanskje at det er risikabelt å skulle styre alt via en applikasjon?

Fortvil ikke! Smartly kommer også med “gode, gammeldagse” brytere på veggen. Du kan også velge et vegghengt styringspanel, hvor du kan ha de samme fordelene som nevnt over. Det eneste som forandrer seg for deg, er at du får en lettere styringshverdag i hjemmet ditt, hvor du har full kontroll samtidig som du sparer tid og penger. Og hva gjør vel det?