Nå bygger vi svanemerkede hus!

11.10.2023
VestlandsHus er nå sertifiserte til å kunne bygge svanemerkede hus.

Vanskelig å få - enkelt å velge

Svanemerket er Nordens offisielle miljømerke, opprettet av myndighetene for å gi forbrukere troverdig miljøinformasjon. Dette gir tryggghet for deg som kunde fordi det er en uavhengig tredjepart som gransker det vi gjør. Svanen skriver selv på sine sider at Svanemerket er "vanskelig å få - enkelt å velge". Det betyr at det er mange gode argumenter for deg som kunde til å velge et svanemerket hus. For oss som skal bygge er det harde krav å forholde seg til. Kort fortalt er det en rekke kriterier som må oppfylles for å kunne bygge et svanemerket hus. Dette omhandler alt fra at alle materialer i huset, fra kledning til sparkel skal velges blant produkter Svanen går god for. Men det handler også om utformingen av huset, lysinslipp, energiforbruk og innemiljø.

Mange fordeler

Et svanemerket hus har mange fordeler: for eksempel er det krav om at husene er minimum 15% mer energieffektive enn standarden i Norge i dag. Dette gir lavere strømregninger for deg som kunde. I tillegg er det dokumentert bedre innemiljø, med mindre giftige avgasser. Et svanemerket hus kan også søke om grønne boliglån, eller lån i Husbanken, noe som gir lavere lånekostnader.

Du skal vite akkurat hva du får

I forhold til selve byggeprosessen, er den største forskjellen dokumentasjonen: i et svanemerket hus skal du vite akkurat hva du får. Dette stiller igjen krav til alle som bygger; her må man hele tiden ha kontroll på hvilke materialer som brukes i huset, og man må sørge for å ha nok material til rett tid, noe som igjen gir gode og effektive byggeprosesser.

Hva med det innvendige?

Alle som bygger hus gleder seg til å gjøre huset til sitt eget, og ta tilvalg som reflekterer deres egen stil. I et svanemerket hus må også det innvendige velges fra produkter Svanen har godkjent. Den gode nyheten er at det finnes masse å velge i, og det kommer hele tiden til nye produkter. Vi vil også komme med forslag til tilvalg som kan passe for ditt hjem, basert på erfaringene vi har gjort oss fra tidligere prosjekt.

Svanemerket kun på bestilling

VestlandsHus kan bygge svanemerkede hus, men det betyr ikke at alle hus vi bygger automatisk er svanemerkede. Vi kan heller ikke svanemerke et hus som allerede er bygget. Velger du å bygge med oss, så får du selv velge om du ønsker at ditt hjem skal bygges i henhold til Svanemerket sine krav. Vi gjør det enkelt for deg, og guider deg gjennom valgene du skal ta, og forteller deg om alle fordelene.