VestlandsHus tilbyr videomøte med arkitekten

14.01.2019
De bygger nå sitt drømmehus i Eidsvoll kommune. Eli Nerbø og Pål Døhlen fikk jobbet godt sammen med arkitekten fra VestlandsHus om å skape sitt nye hjem, til tross for at de befant seg på hver sin side av landet.

VestlandsHus tilbyr videomøte med arkitekten som tegner huset ditt slik at du kan planlegge huset ditt på best mulig måte. Med utgangspunkt i VestlandsHus sin husmodell Snønipa, har paret fått tegnet sitt drømmehus med god hjelp fra arkitekt og boligrådgiver.

- Vi føler oss godt ivaretatt av VestlandsHus Gusterud Bygg, og det hadde mye å si at vi fikk snakke direkte med arkitekten i tidlig fase. Det er en trygghet å vite at du har profesjonelle i ryggen som kan forklare hva som faktisk går og hva som ikke vil fungere av de ideene vi satt med. Nå har vi kommet frem til en skikkelig bra løsning som vi gleder oss til å se det ferdige resultatet av, sier Eli og Pål.

- Kundene blir mer motiverte

Å bygge sitt eget hus er kanskje den største investeringen man gjør i livet. Det er derfor svært viktig å bli godt ivaretatt på veien frem mot husdrømmen. VestlandsHus ønsker at du som skal bygge hus får den beste opplevelsen, og tilbyr derfor videomøte med arkitekten din, slik at dere kan planlegge huset på best mulig måte.

På denne måten får du muligheten til å videreformidle dine drømmer direkte til arkitekten, samtidig som du får gode og profesjonelle råd fra arkitekt og boligrådgiver. Som husbygger blir du godt ivaretatt av et trygt og profesjonelt apparat rundt disse møtene.

- Jeg opplever at kunden ofte blir enda mer motivert til å jobbe med sitt husprosjekt, sier Thomas Sveen i VestlandsHus Gusterud Bygg og som er boligrådgiver for Eli og Pål.

ThomasSveen_blogg.jpg

Thomas Sveen i VestlandsHus Gusterud Bygg er boligrådgiver for paret, og har holdt flere videomøter sammen med kunder.

Slik foregår videomøtet

VestlandsHus har kontorer over hele landet og arkitektene sitter på hovedkontoret i Ålesund. Videomøtene holdes hos den lokale VestlandsHus-forhandleren sammen med den lokale boligrådgiveren. Du får snakke direkte med arkitekten samtidig som du ser arbeidsskjermen til arkitekten på storskjerm når hun eller han arbeider med hustegningene dine. Slik kan dere enkelt diskutere og gjøre endringer på tegningene sammen.

- Ja, vi fikk se skjermen til arkitekten og hvordan han gjorde endringer underveis når vi pratet og la fram våre ønsker. Møtet var godt strukturert og vi fikk gått gjennom hele huset. Det var også veldig gunstig å kunne se huset og rommene i 3D så det ble enklere å se hvordan det endelige resultatet ville bli, sier Eli.

Pål har jobbet i byggebransjen og kjenner godt til hustegninger, men Eli, som ikke er vant til å se slike tegninger, hadde ekstra god nytte av videomøtet der arkitekten forklarte, gikk gjennom rom for rom og viste i 3D.

Arkitekten forbereder seg godt til møtet og ser på innledende ønsker og forslag fra deg som vil bygge hus.

- Vi hadde ganske mange ønsker om endringer på de opprinnelige tegningene, og hadde allerede hatt noen runder frem og tilbake. Arkitekten var godt forberedt til videomøtet, og han hadde alternative forslag. Vi fikk tatt en skikkelig gjennomgang på muligheter og begrensninger, sier Pål.

Han trekker også frem at det er viktig å planlegge godt og få hovedplanen på plass for å holde kostnadene nede.

- Det er dyrt å gjøre endringer etter at tegningen er satt, alle endringsmeldinger er dyre, sier han.  

Forberedelser til møtet

For å få mest mulig ut av møtet er det viktig at alle stiller godt forberedt. Du bør sette deg godt inn i den siste skissen før møtet. Det kan også være en fordel å ha sendt inn ønskene på forhånd, slik at arkitekten kan se om ønskene er mulige å innfri.

- Husbygger bør sette seg ned noen kvelder i forveien og skrive ned tanker, drømmer og ønsker om hva boligen skal inneholde, og om man har spesielle preferanser på hvordan det skal se ut, sier boligrådgiver Thomas.

Boligrådgiveren har hatt utelukkende positive erfaringer med slike videomøter sammen med sine kunder. Ved å gjennomføre et slikt møte danner også arkitekten seg et mye mer riktig bilde av hva du som kunde ønsker deg og hva som er viktig for deg.

- Videomøtene gjør ofte at selve tegning- og prosjekteringsfasen blir mer effektiv, da det gjør at arkitekten vanligvis treffer bra på første utkast av skissene. Vi unngår da flere runder med revideringer, sier Thomas.

Dersom du ikke er helt sikker på hvordan du ønsker at boligen skal være og trenger innspill fra arkitekt og boligrådgiver, eller at du har helt spesielle ønsker som du vil ta opp direkte med arkitekt, er dette et godt tilbud.

- Jeg anbefaler alle husbyggere der ute som er tidlig i fasen å prøve dette. VestlandsHus har mange dyktige medarbeidere som står klare for å hjelpe husbyggere der ute, avslutter Thomas.