Et hjem for resten av livet

05.02.2020
Wenche og Rune Nilsson ønsket å bygge et hus som er tilpasset slik at de kan bo der resten av livet. Sommeren 2019 flyttet de inn i sitt drømmehjem.
Plantegning_hovedetasje_Eidsvoll.jpg
Plantegning av hovedetasjen. Her har de alle rom de trenger.

Paret er i 60-årene og har to barn som nå er voksne og har flyttet ut. De tenkte på fremtiden og ville bo i et praktisk og tilrettelagt hjem i Eidsvoll som de kunne bli gamle i. Dermed startet planleggingen av et nytt hus med dette som utgangspunkt. 

- Vi bestemte oss for å bygge et hus over tre plan. Samtidig ville vi legge til rette for den dagen vi ikke er like gode til å gå i trapper. Derfor valgte vi å tegne inn alle rom vi trenger på hovedplanet; med soverom, bad, vaskerom, kjøkken, stue, spisestue og en stor terrasse. I andre etasje har vi kontor, trimrom, samt ekstra soverom og bad med mulighet for overnattingsgjester. Vi liker godt at huset er lyst og romslig, og i tillegg er vi veldig fornøyd med beliggenheten og den flotte fasademessige løsningen, sier Rune. 

Et funkishus med inspirasjon fra husmodellen Bladet

Fasade_inspirertBladet_dag.jpg
Paret valgte å gå for et moderne uttrykk på fasaden, inspirert av husmodellen Bladet.

Det var Wenche som fikk bestemme det moderne uttrykket på fasaden. Med inspirasjon fra husmodellen Bladet, som opprinnelig er over to etasjer, tegnet de det om til et hus med tre etasjer. Da fikk de med garasje og praktisk bodplass, samt utleiedel i underetasjen. Her var det et viktig poeng at utleieleiligheten var skjermet fra resten av huset slik at den oppleves som privat, både ved inngangspartiet og uteområdet. 

- Det er en god inntektskilde å ha en leietaker, og jeg har god erfaring med å leie ut fra tidligere. Vi bestemte oss derfor for å bygge med en utleiedel i kjelleren, som også ble planlagt slik at det ligger separat fra vår inngang og uteområde. Vi er dermed godt skjermet fra hverandre og det ble en god løsning, sier Rune. 
Plantegning_underetasjen_garasje_og_utleiedel.jpg
Wenche og Rune valgte å tegne inn en utleiedel i underetasjen, med egen inngang til leiligheten og eget adskilt uteområde.


Les også: Få råd til husdrømmen ved å bygge med utleiedel

Skriv opp en ønskeliste

Huset er arkitekttegnet av VestlandsHus, men paret har tegnet planløsningen selv. I tillegg til å samle alle nødvendige rom på ett plan, hadde de satt opp en del ønsker i forkant som de nå har fått innfridd. 

- Det har ikke vært et nøkkelferdig hus, så ting har tatt tid, men nå har vi fått det akkurat slik vi ville ha det. Vi vurderte i starten å bygge inn en heis, men vi valgte å gå vekk fra det, da vi så at andre ønsker måtte vike hvis vi skulle få det til. Vi er veldig fornøyd med det store, kombinerte badet/vaskerommet i hovedetasjen, med utgang til utedusj og jacuzzi. Jeg visste at jeg ønsket meg en utedusj, for det er helt nydelig å dusje ute. Nå nyter vi den flotte utsikten fra jacuzzien og har det veldig bra i vårt nye hjem, forteller Rune. 

Rune_Nilsson_jacuzzi.jpg
Her kan de nyte livet både morgen og kveld, og med en nydelig utsikt.

Trapperommet har blitt et eget smykke i seg selv med åpning helt oppunder taket og med store vindusflater. Wenche har fått sin egen majestetiske lesekrok her med en god lenestol og en flott utsikt. 

Wenche_bokkrok.jpg
Her har Wenche fått sin egen lesekrok i sitt nye hjem.

Med åpen løsning fra kjøkken til stue og spisestue har de allerede fått invitert til flere sammenkomster med gode venner og familie. 

Wenche_og_Rune_Nilsson_Eidsvoll_spisestue.jpg
Paret er glad i å invitere gjester på middag, og har allerede rukket å ha flere middagsselskaper.

Bruk god tid i planleggingsprosessen

I byggefasen var det en trygghet for paret å vite at det var gode, lokale håndverkere som gjorde jobben. Det har vært et godt samarbeid med byggeleder og snekkerteamet. 

- Vi ble tipset av noen gode venner som hadde erfaringer med VestlandsHus Gusterud Bygg, og vi valgte å ta kontakt med de. Vi har hatt jevn og god kommunikasjon underveis, og de har ansvarsbevisste og hyggelige medarbeidere. Det var viktig for oss med god dialog med snekkeren, så vi fikk rettet opp i utfordringer som dukket opp underveis. 
Fasade_inspirertBladet_kveld.jpg
Her legges siste finish på funkishuset. Det var viktig for Rune å ha en god kommunikasjon med snekkeren underveis i byggeprosessen.

Nå som de kan se tilbake på byggeprosessen ser de tydelig hva de ville gjort annerledes. 

- Vi ville brukt mer tid i planleggingsprosessen! Det beste rådet vi kan gi er å være nøye og bruke tid helt i starten av prosjektet. Det er en stor investering og da er det viktig å gjøre det riktig. Denne prosessen tar tid og ting skal modnes. Alle tilpasninger og ønsker bør være gjennomtenkte før man skriver kontrakten. Da har man bedre kontroll underveis i byggeprosjektet og alt blir lettere å forholde seg til, sier Rune.

Vurderer du å bygge din bolig for fremtiden? Ta kontakt med din nærmeste forhandler, så kan vi hjelpe deg med planlegging og bygging av ditt drømmehjem.