Slik ble boligdrømmen oppfylt for Ingrid og Eivind

14.10.2019
For to år siden fortalte ekteparet om boligdrømmen. Nå forteller de om drømmeboligen.

I en tidligere utgave av vår huskatalog fikk vi et innblikk i boligdrømmen til Ingrid Strømsheim Vinje (32) og Eivind Vinje (36). Der fortalte de om hva de gjorde i planleggingsfasen etter at boligtomta i Ålesund var sikret. Til påsken 2019 flyttet de inn og fikk drømmen realisert, og det er tydelig at forventningene har slått til.

- Dette ER virkelig drømmehuset! sier de to samstemt.

Følelsen av å flytte inn i nytt hus, som de selv har vært med på å forme, er noe utenom det vanlige, ifølge Ingrid.

- Følelsen er vidunderlig, og vi kjenner på den hver eneste dag! At vi har fått det slik vi ville ha det og drømte om er utrolig kjekt. Huset er rett og slett kjempefint og passer oss som småbarnsfamilie midt i blinken. 

De valgte hustypen Falketind, fordi de kunne tilpasse huset etter deres behov.

- Vi valgte Falketind på grunn av de store vinduene, og at hustypen passet bra til tomta. Dessuten likte vi planløsningen godt, og at standardleveransen til VestlandsHus hadde mer inkludert enn det enkelte andre leverandører tilbyr, forklarer Eivind.


Les også:
Passer drømmehuset til tomta?

Falketind - Vestlandshus - 1200x628.jpg
STORE VINDUER: Ingrid og Eivind valgte Falketind, som passet til tomt med god utsikt.


Egne ønsker ga justert planløsning

Deres egne justeringer i planløsningen sørget for at de fikk akkurat det drømmehuset de ønsket seg.

- Vi flyttet inngangspartiet, fordi huset skulle passe til tomta. I tillegg tok vi bort et soverom i 1. etasje og gjorde det om til walk-in garderobe ved inngangen. Vi laget også til vaskerom med egen inngangsdør rett ved hovedinngangen, der vi kan stue skitne og våte klær, forteller Eivind.

Den gode følelsen av å bo i et nytt hus blir ytterligere forsterket med alle de smarte løsningene som finnes i huset, og selv om det ikke er enkelt, klarer de å sortere hva som er det aller beste med huset.

- På varme dager er foldedøren i glass, som åpnes ut til verandaen, veldig fin! Det er også herlig å  ha store vinduer, som gir mye lys og god utsikt til Sunnmørsalpene. Og masse lagringsplass! Spesielt boden under trappa er genial. Dessuten må jeg nevne de motorstyrte persiennene, og selvfølgelig takhøyden i hovedetasjen, som er på 2.70 meter. Det er helt konge! sier Ingrid.
Foldedør og inngangsparti Falketind 01.jpg
EGNE ØNSKER: Ingrid og Eivind valgte bl.a foldedør i glass og egen inngang til vaskerommet. Foto: Privat.

Les også: Øverst på ønskelista til husbyggere


Husets favorittplasser

I løpet av det første halve året i det nye hjemmet har de rukket å finne sine favorittplasser.

- Jeg liker meg spesielt godt ved spisebordet, og på stua, for der er det mye lys og fin utsikt. Og selvfølgelig er det deilig med walk-in garderobe mellom badet og soverommet. Eivind har brukt mye tid på teknisk rom for å få smarthus-systemet på plass. Der trives han godt, smiler Ingrid.

Hun kan fortelle at datteren på knappe to år også har funnet sine favorittsteder.

- Hun vil ofte bade i badekaret, forståelig nok, og så elsker hun å danse på gulvet i stua og på kjøkkenet, med musikken på full drus. Da blir det livlig, og vi må selvsagt slenge oss med på moroa.

Og nettopp lille Ellie er grunnen til at de har gjort noen praktiske tilpasninger på huset.

- Ja, vi måtte bare ha en egen inngang til vaskerommet, hvor vi har egen grovdusj til skitne støvler og regnklær. I tillegg har vi store garderober på soverommene. Det må til med barn i hus, sier Ingrid.
Ingrid_koppisofa_1125.jpg
KOS I NYTT HUS: Noen ganger er det helt all right... Foto: Tone Molnes.


God utnyttelse av uteområdet

Også utendørs har de fått til funksjonelle og smarte løsninger som gjør helheten så bra for småbarnsfamilien på tre. I tillegg til god skjerming av huset i et tett nabolag, trekker de frem et par ting de setter stor pris på.

- Det å kjøre bilen helt inn til inngangspartiet er veldig praktisk når du har barn, og når du skal inn med handleposer i all slags vær. Dessuten er vi veldig glade for plattingen med trinnløs tilgang fra stue og kjøkken. Den blir som en forlengelse av uteområdet på varme dager. 


Samarbeid og dialog med utbygger

Når de nå kan sitte i sitt nye hjem og se tilbake på hele prosessen, fra tomtekjøp til valg av leverandør og hus, er de glade for at alt ble gjort grundig fra første stund.

- Vi opplevde å bli tatt godt imot av VestlandsHus. De hjalp oss å se for oss ulike løsninger, og ikke minst til å tegne om slik vi selv ønsket det, sier Ingrid.

Les også: VestlandsHus tilbyr videomøte med arkitekten

Hun fremhever også at dialogen underveis var viktig for dem.

- Vi var begge i fødselspermisjon under starten av byggingen, og var ofte innom tomta og snakket med snekkerne. De var lydhøre og informerte oss godt underveis hvordan fremdriften var. Vi følte oss veldig komfortable med kvaliteten på huset som ble bygget, på grunn av den gode dialogen vi hadde.
Vindu_utsikt_1125.jpg
UTSIKT: Store vindusflater gir formidabel utsikt og mye lys. Foto: Tone Molnes.


Nyter utsikt, hus og livet

En sommer er gått og familien på tre har rukket å etablere seg i sitt nye hjem. Et hjem som byr på så mange muligheter, og som gir forutsetninger til å nyte dagliglivet. Hver eneste dag.

Og utsikten, naturligvis.

Titt og ofte setter Ingrid og Eivind seg godt til rette i sofaen, gjerne med en kopp varm kakao, og lar seg begeistre av spektakulær, sunnmørsk natur. Da tenker de ofte tilbake på den gang boligdrømmen begynte å ta form. Alt mens lille Ellie suser omkring og oppdager nye sider ved både huset og livet.

Etter hvert har det gått opp for småbarnsfamilien i Ålesund at de faktisk lever selve boligdrømmen.

- Ingenting slår følelsen av å bo i sitt eget drømmehus, avslutter Ingrid og Eivind med et stort smil.

Hjemmehos_blogg_1125.jpg
FAMILIETID: Kvalitetstid på stua for hele familien. Foto: Tone Molnes.


Er du også på utkikk etter drømmehuset? Gjør som Ingrid og Eivind - ta kontakt med din nærmeste VestlandsHus-forhandler!