Endelig følte vi at vi var hjemme!

18.03.2018
Jan Christian Olsen og kona Edith hadde vært på leting etter sitt nye hjem ganske lenge, da de endelig fant husmodellen som ga dem det perfekte utgangspunktet!

- Min kone har styrt hele prosessen egentlig, lyder svaret fra Jan Christian Olsen, når vi spør hvordan byggedrømmen utartet seg fra begynnelse til slutt.

Godt gjennomtenkt

Edith og Jan Christian Olsen har, sammen med sine tre barn, Sofie (13 år), Philip (10 år) og Jakop (8 år), vært gjennom en ganske lang prosess frem mot det som ble deres drømmehjem på Askøy utenfor Bergen.

- Vi har vært på leting ganske lenge, fordi vi visste at det ville komme en dag hvor behovet for litt bedre plass ville melde seg, forteller Jan Christian med sin karakteristiske bergensdialekt. - Edith har i flere år hatt øynene åpne for inspirasjon og innputt til drømmehjemmet vårt, noe som har gjort at det vi nå sitter igjen med er godt gjennomtenkt, forklarer han videre.

Husmodell som står til kravene

VH_blogg_putteggakunde_spisestue.jpg

På bildet: Planløsningen skaper en naturlig og åpen flyt mellom stue, spisestue og kjøkken. Familien har også skapt fine avslappingssoner, med sjeselonger hvor man kan nyte naturen utenfor (Foto: Privat).

Ekteparet hadde tydelige krav til hva de ville ha, da de for alvor gikk i gang med å lete etter husmodeller som kunne passe til akkurat deres familie. Og Jan Christian forklarer at det var en lettelse da de fant husmodellen Puttegga, i VestlandsHus sitt sortiment.

- Puttegga var et perfekt utgangspunkt for våre drømmer, med sine store vinduer og gode romløsninger, sier Jan Christian med tydelig engasjement. - Vi er veldig opptatt av samværet i vår familie, og det følte vi ble ivaretatt da vi satt i gang med å tilpasse tegningene til våre behov, fortsetter han.

Planløsning som gir luft og lys

VH_blogg_putteggakunde_kjoekken.jpg

På bildet: Kjøkkenet brukes ikke bare til matlaging. Familien Olsen liker å se på kjøkkenet som et rom for samvær, hvor alt fra lekser eller hobbyaktiviteter til matlaging blir gjort (Foto: Privat).

For familien Olsen var kjøkkenet et spesielt viktig rom. Her fikk de endret litt på planløsningen, slik at arealet som var tenkt som del til spisestue heller ble tatt inn i kjøkkentegningene. På den måten fikk familien et kjøkken som fungerer som en sosial sone for både familie og venner. Videre utvidet de hallen og bodene ble tegnet om og flyttet litt på. 

VH_blogg_putteggakunde_beggeplanloesningene_hovedplan.jpg

På bildet: Det er ikke store synlige forskjeller på plantegningene fra original til ny, men familien trengte mer oppbevaringsplass samtidig som inngangshallen ble utvidet.

- Det å stå på kjøkkenet er ikke noe vi ønsker skal være avskjermet, forklarer Jan Christian. - Vi har nå fått et levende hus, hvor vi er friere til å både bevege oss selv om vi er flere sammen, konstaterer han.

Rom for å puste

Det var ikke bare kjøkkenet som var viktig å bruke tid på for familien Olsen, det var også viktig med gode soverom og soner i huset som ga rom for avslapping og egentid.

VH_blogg_putteggakunde_loftstue.jpg

På bildet: Loftstuen har skyvedører ut til verandaen som dekker hjørnet på huset. Her oppe pleier både barn og voksne i familien å nyte fred og ro eller samvær med familie og venner (Foto: Privat).

- Noe av det vi liker best med huset, er mulighetene vi får for å slappe av i vårt eget selskap, uten å måtte lukke en dør, sier Jan Christian med ro i stemmen. - Barna elsker for eksempel å sitte i sjeselongen ved vinduet og lese, eller å ta med venner på loftstuen, forteller en tydelig fornøyd far.

Helt topp!

Puttegga har nemlig en loftstue oppe, i tillegg til fire gode soverom, et romslig bad og en bod til oppbevaring. Familien Olsen valgte å utvide altanen som var tegnet inn utenfor hovedsoverommet, slik at det på deres hus er en større veranda med utgang fra loftstuen. Her kan familien nyte vakre solnedganger og hyggelig samvær.

VH_blogg_putteggakunde_planloesning.jpg

På bildet: Loftsetasjen har fire gode soverom, i tillegg til den sosiale loftstuen som blir et naturlig samlingspunkt. Vi ser også badet i bakkant, med plass til både dusj og eventuelt badekar.

- Vi er en familie som liker muligheten til å være ute, samtidig som vi koser oss inne, forteller Jan Christian. - Verandaen er tett slik at både den og området under byr på muligheter for utekos, sier han.

VH_blogg_putteggakunde_veranda.jpg

På bildet: Det er ikke å forakte å ha både en plass å nyte soldager, samt en skjermet uteplass på hovedplan (Foto: Privat). 

Gode råd fra forhandler

VH_blogg_putteggakunde_bad.jpg

På bildet: Behagelig spa-stemning på baderommet, hvor man kan få hele familien klar til en ny dag (Foto: Privat).

- Selv om vi var veldig bevisst våre behov og ønsker, var det godt å ha en forhandler som kunne komme med råd om spesifikke krav og regler til eksempelvis utviding av baderom, og muligheter i planløsningen ellers som vi ikke hadde peiling på, forklarer Jan Christian når vi spør hvordan de opplevde samarbeidet med sin VestlandsHus-forhandler Vestkyst Bygg. - Vi hadde en fantastisk bas fra Vestkyst Bygg på prosjektet vårt, Johnny Dåvøy, som holdt styringen på byggeprosessen på en veldig ryddig og ordentlig måte, skryter han.

Familien opplevde at det å ha en forhandler å støtte seg på, var veldig trygt gjennom selve byggeprosessen. Og Jan Christian forteller at han har en ting han angrer på i etterkant, og det er at han ikke lot VestlandsHus-forhandleren også ha styring på entreprenørarbeidet og klargjøring av tomten.

Ingen ubehagelige overraskelser

- Det som var ekstra kjekt med å bygge med VestlandsHus, var at vi fikk god støtte gjennom hele prosessen, samt at vi ikke fikk noen ubehagelige overraskelser hverken økonomisk eller ellers, kan Jan Christian fornøyd konstatere.

Jan Christian er tydelig fornøyd med familiehjemmet de har skapt, og forteller at de er glad de fant en husforhandler som tok vare på drømmene de hadde. Familien har fått et hjem med en helt annen dynamikk enn det de hadde før, samt at de har fått større plass uten at huset føles for stort. Når vi spør Jan Christian avslutningsvis om han har noen tips til andre som sitter med husdrømmen, svarer han kjapt og bestemt;

- Benytt deg av kunnskapen som en husbygger har! Og gå noen runder hvor dere ser på hva som er viktig for dere både nå og i fremtiden.

Vi i VestlandsHus er opptatt av å realisere boligdrømmen for våre kunder! Ta kontakt med din nærmeste forhandler i dag, så tar vi en prat om hva vi kan gjøre for deg.

Originalt er Puttegga tegnet med to etasjer, og med en planløsning som rommer 4 (5) soverom, gode allrom, loftstue og godt med bodplass.
Originalt er Puttegga tegnet med to etasjer, og med en planløsning som rommer 4 (5) soverom, gode allrom, loftstue og godt med bodplass.