Espen ble "Årets Lærling" i VestlandsHus

28.06.2024
Under jubileumssamlingen i VestlandsHus-kjeden ble Espen Kristoffer Rakkestad kåret til "Årets lærling" i kjeden

Da kjeden nylig samlet alle forhandlerne for en skikkelig jubileumsfeiring, var det også duket for prisutdeling. Blant disse var den nye prisen "Årets Lærling". Her har forhandlerne selv nominert sine lærlinger, og en jury fra kjedekontoret har gått gjennom kandidatene. Og årets vinner ble Espen Kristoffer Rakkstad, som gjennomfører sin opplæring hos forhandleren Bygdesnekker'n i Åmot.

A__rets lærling-0525_vestlandshus_50a__r_tonemolnes_2024_207.jpg


Regionssjef Ole Håvard Olsen i VestlandsHus var en av de som var med å avgjøre hvem som skulle motta prisen: "Prisen er en anerkjennelse av den det arbeidet Espen gjør; han er hardtarbeidende, nøyaktig og beriker arbeidsmiljøet i bedriften. Espen er et levende bevis på potensialet som ligger i unge talenter: han har virkelig utmerket seg med sitt arbeid og engasjement i løpet av læretiden hos Bygdesnekker'n."

VestlandsHus har en tydelig strategi der det jobbes aktivt mot lærlingene: "Å satse på lærlinger er en investering i fremtiden, der både vi som kjede og våre forhandlere tar et ansvar. Byggebransjen som helhet opplever en kompetanse- og kapasitetsflukt etter noen tøffe år. Det er viktig å støtte opp om lærlingordningen fordi det sikrer rekruttering av gode og kvalifiserte fagfolk til byggebransjen, og her må alle i bransjen ta et ansvar. Med riktig støtte og oppfølging for lærlinger kan vi skape en sterk og bærekraftig fremtid for bransjen, " sier Trond Erik Skarshaug, konsernsjef i VH-Gruppen.

VestlandsHus har som mål å knytte lærlingene tettere til oss og skape arenaer spesielt for denne gruppen: "Vi oppfordrer alle forhandlere til å ta inn lærlinger! I tillegg arrangerer vi egne samlinger for lærlingene. Da kan vi fokusere på innhold spesielt tilpasset denne gruppen, og gir dem muligheten til å bygge relasjoner seg imellom, og dermed skape et fellesskap på tvers av bedriftene" sier markedssjef Maria Gauffin. "