Fra idé til husmodell

27.06.2017
Ny huskatalog fra VestlandsHus ble lansert i juni 2017, og en av husmodellene har en historie litt utenom det vanlige.

- Det er veldig overveldende for meg at kreativiteten min blir satt pris på av VestlandsHus. Jeg tegner jo egentlig bare på gøy!

Caroline Lie er dama som vant tegnekonkurransen til VestlandsHus i september 2016. Nå står hun oppført som arkitekt på en av de 34 husmodellene vi finner i den nye huskatalogen til VestlandsHus.

Drøm i oppfyllelse

For Caroline Lie er det en drøm som går i oppfyllelse, at hennes tanker og idéer har blitt virkeliggjort som VestlandsHus-modell, ved hjelp av VestlandsHus’ arkitekt Vermund Holvik Hansen.

- Å se de ferdige tegningene som jeg fikk tilsendt, var helt fantastisk! sier en tydelig stolt Caroline da vi spør henne hvordan det var å få se sin egen idé tegnet inn som husmodellen Melderskin i VestlandsHus sin nye huskatalog.

Caroline har ventet på denne dagen, og var veldig spent på om husmodellen kom til å være veldig ulik den husmodellen hun vant tegnekonkurransen med.

- Jeg synes det er utrolig kjekt at arkitekten til VestlandsHus har valgt å tegne denne husmodellen så likt mitt forslag, sier Caroline engasjert. - De har brukt mye fra mine idéskisser, og klart å gjøre dem enda bedre. Både selve fasaden på huset og planløsningen inne i huset, fortsetter hun.

Fra tegnebord til huskatalog

Melderskin_Plantegning_1.etg.jpg

God planløsning var i fokus da arkitekt Vermund Holvik Hansen tegnet inn huset som Caroline Lie vant med. Legg merke til at det finnes to dører inn i huset fra overbygd inngangsparti, og praktiske løsninger som vaskerom, garderobe og teknisk rom i samme sone.

Vermund Holvik Hansen forklarer at han hadde et veldig godt utgangspunkt ut i fra tegningene til Caroline, så det var ikke mye som måtte til for å få tegnet en velfungerende, flott husmodell.

- Da jeg skulle tilpasse Melderskin etter tegningene til Caroline, var jeg bevisst å ta vare på uttrykket til huset slik hun tegnet det, forklarer Vermund. - Hennes fokus på å ha store vindusflater og at vinduene rammer inn naturen utenfor, var også utgangspunktet for tilpasningene jeg gjorde med planløsningen, fortsetter en tydelig stolt arkitekt.

Caroline sier seg enig i at dette er en veldig funksjonell bolig, som hun ser for seg kan passe til familier med ulike behov.

- Planløsningen som VestlandsHus har tenkt ut, vil fungere veldig godt både med tanke på det praktiske man ønsker seg som barnefamilie, forklarer hun. - Men jeg føler også at de romløsningene som er tegnet inn i huset, er enkle å tilpasse både den moderne familie og de med “min, dine og våre barn”. Samtidig kan huset fungere godt for par som ønsker god plass til å kunne ha hjemmekontor, hobbyrom og annet, sier hun fornøyd.

Stort potensiale

Melderskin_plantegning_2.etg.jpg

I 2.etasje finner man hele 3 soverom, hvorav ett har tilknyttet walk-in garderobe. I tillegg er det et stort bad, og en romslig loftstue. Legg merke til at man kommer ut på balkongen både fra hovedsoverom, gang og loftstue.

For Melderskin har stort potensiale slik det er tegnet nå, samtidig som planløsningen er såpass fleksibel at det ikke er innsnevret til en viss type familie. Caroline understreker at det kommer an på hvilke behov de som skal bo her har. Noen ønsker å ha skape større underholdningsrom ved å slå sammen noen av soverommene, noen vil ha god plass til å kunne ha besøk, mens andre har behov for mange soverom og praktiske løsninger i hverdagen.

- Det er ikke slik at Melderskin passer til “den eller den” typen familie, poengterer Caroline. - Min idé for dette huset var først og fremst at det skulle være praktisk og ha potensiale for å være et hjem for flere typer familier. Jeg liker å se på denne husmodellen som en allsidig modell, selv om den selvsagt er ganske stor, smiler hun.

Melderskin_stue_blogg.jpg

Planløsningen er både praktisk og gjennomtenkt, slik at man enkelt kan føle at man har naturlige soner selv om det i utgangspunktet er veldig åpent. Slik vi kan se her med kjøkken, spisestue og stue i ett stort, åpent rom hvor man får en naturlig overgang i planløsningen.

Da Caroline tegnet Melderskin, hadde hun hele tiden i bakhodet at det skulle være en VestlandsHus-bolig. Noe hun helt klart har fått til, med tanke på hvor lite endring som skulle til for at den kunne tegnes inn i vår huskatalog. Caroline blir nesten litt drømmende når vi spør henne om hun kan se for seg at dette huset står ferdig bygd en gang i nærmeste fremtid;

- Herlighet! Det hadde vært så utrolig kjekt at jeg nesten ikke har ord, kommer det fra Caroline. - Tenk om jeg kan si at jeg har tegnet noe som har blitt det perfekte hjemmet for noen! fortsetter hun stolt.

Tar naturen inn, og innekosen ut

Melderskin er tegnet med store, romslige vindu, mange fine kroker og flere plasser både ute og inne hvor man kan nyte livet, utsikten eller selskapet man har. Noe arkitekt Vermund også mener er et viktig trekk ved denne husmodellen. Sammen med flere praktiske og gjennomtenkte løsninger, som man ikke nødvendigvis vet at man trenger.

Melderskin_Fasade_nord_inngangsparti.jpg

Inngangspartiet er et smykke i seg selv, med overbygg og to inngangsdører. Her kan man gå direkte inn på vaskerommet og henge fra seg vått yttertøy. Den gode planløsningen gjør det også enkelt å holde orden i vindfanget, da det er tegnet inn garderobe med åpning både til vaskerom og vindfang.

- Sammen med den flotte og åpne fasaden på huset, hvor man samtidig har mange kroker man kan nyte tiden utenfor huset, er det flere fine detaljer inne i huset som jeg er spesielt fornøyd med, forteller Vermund. - Jeg synes at arealet er godt utnyttet, og planløsningene gir rom for både avslapping, livsnyting og sosiale sammenkomster, fortsetter han.

Det er ikke hver dag vi kan presentere en husmodell som i utgangspunktet kommer fra en idé på hobbyrommet til ei så kreativ og dyktig dame som Caroline Lie er. Navnet “Melderskin” er også valgt med utgangspunkt i dette, siden det er en fjelltopp som ligger ved kommunen Caroline kommer fra, Kvinnherad.

- Kvinnherad var jo plassen hvor alt startet for min del, mimrer Caroline. - Det er noe med tryggheten, og at det var her kreativiteten begynte når det gjelder tegningene mine, sier Caroline videre.

VestlandsHus har fokus på å bygge for kunden, og det er derfor ekstra kjekt å se at det som startet som en tegnekonkurranse, nå kan bli hjemmet til flere heldige VestlandsHusere der ute!

Ønsker du å se mer av Melderskin eller noen av de andre, flotte husmodellene vi har å tilby? Ta kontakt med din nærmeste VestlandsHus-forhandler, eller bestill katalog her!