Herskapelige Slotthø ble moderne ved havet

25.09.2020
Familien endret husmodellen Slotthø til å passe omgivelsene. Nå nyter de husdrømmen nær havet.

- Nærhet til havet! Det er det som er premisset for hvordan huset vårt har blitt. 

Det sier Lisa Leinebø Pinheiro, som selv er vokst opp ved havet. Nå lever hun med mann og tre barn husdrømmen på landlige Nerlandsøy i Herøy kommune, en middels brolengde fra Fosnavåg på Sunnmøre, der naturelementene alltid har vært toneangivende.

- Mitt drømmehus skulle ligge ved havet, og i oktober 2019 hadde vi gleden av å flytte inn. Her føler vi oss hjemme, og her føler vi på den behagelige, lune og gode stemningen i et hus vi har vært med på å skape. Det er en god følelse, forteller Lisa.

Og nettopp det å skape og prege eget hus, har Lisa og mannen Daniel virkelig bidratt til.

- Vi valgte å få frem det marine og landlige uttrykket i fasaden. Kledningen minner om sjøbod og naust, om enn i en moderne utgave, og passer fint inn i landskapet, sier Lisa.

Casapinbo 1125x560 03.jpg
Marint uttrykk: Fasade og utsikt er preget av havet

For det var den klassiske og herskapelige hustypen Slotthø de gikk for, som i utgangspunktet har et helt annet uttrykk enn det som ble sluttresultatet.

- Jeg oppdaget Slotthø på en boligmesse. Huset hadde formen vi var ute etter, en hesteskoform, noe som var perfekt til våre planlagte romløsninger og ideer. Både utvendig og innvendig har vi fått det slik vi drømte om, og selv om det har gått fra å være herskapelig og tradisjonelt til moderne, er det på langt nær blitt noe minimalistisk hjem, forklarer hun.

Endringer, detaljer og valg i byggeprosessen

Men - de måtte gjennom en byggeprosess som var både lang og krevende.

- Ja, og strevsom. Men det må være sånn. Det er mange detaljer som skal på plass, man må følge med og ta valg, og det oppstår endringer underveis. Det som var viktig for oss var at vi hadde en planløsning klar fra start av, før vi satte igang med materialvalg og alt det der. Heldigvis har VestlandsHus vært fleksible og hjelpsomme i prosessen, forteller Lisa.

Les også: Gjør de rette valgene før husbygging.

Endringene og de praktiske løsningene som ekteparet til slutt endte opp med passer familien som…. ja, som et nytt VestlandsHus på Nerlandsøy.

- Jeg er veldig opptatt av detaljer og gikk på farge- og interiørkurs før vi bygde huset. Jeg brukte mye tid på valg av farger og materialer for å være sikker på helheten. Det har gjort at jeg har fått det som jeg vil. Eller vi... Vi har fått det som vi vil. Mannen min var stort sett enig med meg, ler hun. 

Og kommer samtidig med tips til andre som planlegger å bygge hus.

- Bruk tiden du trenger i planleggingsfasen. Ikke si ja til alt med en gang, og ikke velg noe bare fordi det er mest vanlig, eller at andre liker det. Det er du som skal bo der. Ta med målebånd i andres hus for å se hva som trengs. Spør og undersøk. Folk er veldig hjelpsomme, så det kan du få mye ut av. 

Les også: Øverst på ønskelista til husbyggere

Casapinbo 1125x560 05.jpg
Øye for detaljer og interiør: I hele huset finnes lekre interiørdetaljer med en gjennomført stil.


Praktiske løsninger for barnefamilien

Lisa og Daniel tenkte praktiske løsninger fra første stund, spesielt med tanke på at det er tre barn i hus. Alt fra planløsning, oppbevaring og romstørrelse har blitt nøye vurdert, og de merker at de har truffet bra med valgene.

- Vi er glade for at vi brukte god tid på å finne de beste praktiske løsningene i planleggingsfasen. Det gjør at vi har et hus som har en god “flyt” og som fungerer. Som barnefamilie synes vi det var praktisk å dele opp huset i soner, slik at relevante rom har nær tilknytning til hverandre. I tillegg er vi glade for at vi sådde plenen før vi flyttet inn. Det anbefales, sier Lisa.

Av konkrete ting som er tilpasset familien er en ekstra utebod, store garderober, én meter tillegg på altanen, stor garasje og et rom de kaller “kombirom”. Alt med oppbevaring som fellesnevner, ifølge Lisa.

- Vi var veldig bevisste på å ha nok plass til oppbevaring. På kombirommet er det rikelig med plass til det, samtidig som det også er et treningsrom og kontor. Veldig praktisk og smart, synes vi.

Og - det er flere som får glede av det flotte huset nær sjøen, med alle fordeler det innebærer. Også praktiske.

- Jeg må også nevne at vi har bygd leilighet til svigerforeldrene i huset. Det er praktisk, det, og kan selvsagt anbefales for småbarnsfamilier som innimellom ønsker barnevakt og kjøkkenhjelp, smiler hun.

Les også: 
Tips til småbarnsfamilier som skal bygge hus

Favorittplasser

Barnefamilien på fem stortrives i sitt nye hjem, som innbyr til en behagelig stemning overalt hvor de oppholder seg, men noen plasser har blitt favoritter. Blant annet et oppholdsrom som barna setter stor pris på.

- Det var prioritert å få et felles oppholdsrom, et slags familieareal. Det ble området ved kjøkkenet og stuen, som har en åpen planløsning. Barna elsker å sitte ved spisebordet på kjøkkenet, så dette har blitt hovedplassen i huset. I tillegg til stua med gasspeisen. Der nyter vi tilværelsen ofte, forteller hun.

Casapinbo 1125x560 favorittplasser.jpg
Familiekos: Her tilbringer familien mye kvalitetstid sammen.


Sjekk
Lisas instagramkonto på @casapinbo, der huset, valgene og byggeprosessen er godt dokumentert.

- Føler oss hjemme

Første jul pa__ Casapinbo 525x525.jpg
Første jul i huset: Gamle (og helt egne) juletradisjoner i nytt hus.

Det meste er gjennomtenkt og praktisk i huset til familien på Nerlandsøy, takket være god planlegging og et godt øye for detaljer gjennom hele prosessen. Det gjør at de virkelig nyter følelsen av eget hus. Og omgivelsene.

- Den følelsen av å være hjemme, i VÅRT hus, den er god, altså! Vi nyter det, og jeg elsker å sitte å se gjennom de store vinduene ut mot fjord og fjell. Det er livet! sier Lisa.

På spørsmål om det er noe hun ville gjort annerledes, svarer hun dette:

- Det jeg kan si er at man lærer av å bygge hus, og man blir vel kanskje aldri hundre prosent fornøyd. Jeg mener det var avgjørende at vi la så mye i planleggingsfasen, og fikk detaljene på plass. Da minker også sjansene for at man angrer på noe i etterkant. Nei, jeg er overlykkelig over vårt valg av hus og alle de gode løsningene. Her skal vi bo godt. Og lenge! Artikkelbilde Slotthø pa__ Nerlandsøy - Casapinbo.jpg
Forskjellige uttrykk: Herskapelige Slotthø har fått et moderne uttrykk på Nerlandsøy.

Har du sett et VestlandsHus du kunne tenke deg å forme til ditt eget? Ta kontakt med din nærmeste forhandler.