Slik skaper du Japandistilen hjemme

02.11.2023
Med en miks mellom japansk og skandinavisk estetikk har denne stilen blitt en favoritt hos mange, og med enkle grep kan du tilpasse stilen til ditt hjem

Historien bak Japandistilen

Stilen er en miks mellom japansk og skandinavisk designfilosofi. Stilretningene deler en del felles trekk, som enkelhet, funksjonalitet og balanse. Skandinavisk design har fokus på minimalisme og naturmaterialer,  og japansk design er kjent for sin subtile eleganske, praktiske tilnærming og sans for detaljer. 

Hvordan lage stilen hjemme?

  • Naturen er inspirasjonen: Velg naturlige materialer som stein og tre for møbler og til dekor. Naturlige stoffer som ull eller lin passer godt på tilbehør.
  • Rolige farger: Fargepaletten bør holdes nøytral; dempede farger som hvitt, grått, beige, blått og brunt fungerer godt.Tenk på at alt skal skape et helhetlig inntrykk.
  • Plass og balanse; luftighet er et viktig element i denne stilen og bidrar til å understreke enkelheten.
  • Alt har sin plass; uryddige rom skaper ikke den roen man ønsker å gjenskape med japandistilen, derfor er det viktig at rommene og oppbevaringen er funksjonell, slik at det er enkelt å holde det ryddig.


Husk at det viktigste med japandistilen er å skape en rolig, avslappende, og balansert atmosfære. Ikke bruk for mye dekorasjoner, og fokuser på kvalitet fremfor kvantitet. Til slutt er din personlige smak viktig, så tilpass stilen til dine egne preferanser for å skape et rom som du virkelig trives i.