Slik vasker du enkelt vinduene dine

27.10.2023
Enten det er støv og salt, eller søte fingermerker fra barna, så foretrekker vi vinduene rene. Men hvordan vasker du vinduene på den mest effektive måten?

Rene vinduer er pent hele året, men lav vintersol eller vårsol er nådeløse når det gjelder å avsløre skitt. Selv om det er på dager med sol vi ofte kommer på at vi skal vaske vinduene, så bør vi prøve å vaske en dag været er overskyet. Dette er fordi vannet tørker raskere på vinduene når solen er fremme, og dette gir skjolder.

Enkel vindusvask

I utgangspunktet kommer du langt med en mikrofiberklut, kaldt vann, og en nal. Det går fint an å tørke over vinduet med en mikrofiberklut dyppet i kaldt vann, og deretter fjerne vannet med nalen. Pass på å tørke over kantene slik at disse ser pene ut. 

Vask med såpe

Dersom vinduene er veldig skitne, kan det være at du må vaske litt grundigere. Da kan du bruke Zalo som vaskemiddel, og også bruke en forvasker (en nal med pels i mikrofiber) for å løse opp den verste skitten. Er det ekstra ille kan du vaske med vindusspylervæske først. Etter du har brukt forvaskeren så vasker du over vinduene med vann med Zalo, og bruker deretter nalen for å få bort alt vann. Det må ikke være såpe- eller vannrester igjen, dette gir skjolder.

Ikke alle vinduer skal vaskes!

Har du vinduer som har en behandlet overflate, som f.eks selvrensende vinduer (Bio Clean) så er det viktig å huske at man ikke skal bruke vaskemidler på disse vinduene og være veldig forsiktig med vaskeredskaper. Dette er vinduer som skal holde seg rene ved hjelp av regn og sol. Noen ganger trenger de likevel litt ekstra hjelp, og da kan du spyle dem med myk stråle og la solen tørke dem.