Tilbakeblikk på rekordåret 2020 og sniktitt på 2021

22.12.2020
Vi har tatt en førjulsprat med markedssjef i VestlandsHus, Maria Gauffin om året 2020.

Hvordan har året 2020 vært? 

- Dette har helt klart vært et annerledes år på alle sett og vis. I mars gikk alle inn i en hverdag med hjemmekontor og avstand fra hverandre. Dette var så klart utfordrende for våre forhandlere, som gjør mye av sitt arbeid sammen med andre ute på byggeplassen. Det kom raskt på plass gode rutiner for smittevern, og arbeidet har derfor ikke stoppet opp. Til slutt har det endt med at 2020 har vært en fantastisk år for VestlandsHus.


Moderne husmodeller er fortsatt dominerende i topp 10 listen - hvorfor tror du det er slik? 

- Det er jo en lekker stil! Og vi føler at vi har truffet en nisje i markedet veldig godt med våre moderne boliger. De siste årene er det flest moderne eller nordiske boliger som har blitt utviklet hos oss, og disse har nok på mange måter blitt våre flaggskip. Selv om nordmenn generelt er veldig langt fremme når det gjelder interiør, så har mange holdt igjen litt på den moderne stilen når det gjelder hus. Jeg tror dette er fordi mange er redd stilen skal virke kald, for kos og hygge er noe som er veldig viktig for nordmenn når de skal beskrive sitt hjem. På dette området, som så mange andre, får vi nok også impulser fra utlandet. Men, når det er sagt, så er den tradisjonelle og herskapelige stilen fortsatt svært sterk.  


LES: Topp 10 husmodeller i 2020


Har dere en bestselger blant husmodellene? 

- Sett over tid er det den tradisjonelle modellen Saudehornet som er bygget flest ganger av våre modeller. Dette er en allsidig modell som både kan tilpasses flat og skrå tomt, og som enkelt kan få en ekstra etasje, bygges med leilighet osv. Den kan også gjøres strammere i uttrykket med andre vinduer og annen kledning. Vi ser likevel at vi tegner mest moderne eller nordiske boliger, og her er modeller som Falketind eller Saksa veldig populære.


Kan du si noe om de nye husmodellene som kommer over nyttår? 

- De nye husmodellene er i nordisk og moderne stil, og har fått navnene etter fjelltoppene Trolltind, Varden, Alden, Aksla, og Slogen. Vi har sett en klar trend mot at flere ønsker utleiemuligheter i egen bolig, og derfor har vi tegnet inn dette i tre av de fem nye husene. Fokuset på den nordiske stilen er også viktig da dette har vært en stor etterspørsel. Denne stilen er på en måte en perfekt miks mellom tradisjon og moderne, og stilen tiltaler mange. Trolltind er et hus laget for en smalere tomt. Her får du hele tre oppholdsrom eller soner, og kjempestor takhøyde. Dette huset kan også enkelt tilpasses uten underetasje, og det passer både skrå og flat tomt, og det har en utleiehybel, forteller Maria.

 

Nordisk_1125.jpg
Nordisk2_1125.jpg
Her er en sniktitt på husmodellen Trolltind som er tilpasset smalere tomter.


- Aksla er en perfekt miks mellom det estetiske og praktiske. Her er det tenkt mye på mulighet for adskilte soner, ekstra takhøyde, praktiske boder, og samtidig tatt hensyn til det lille ekstra, som i en egen soveromsavdeling for foreldrene. Huset har også en utleieleilighet. Varden gir deg lys og luft, og godt med soverom, og to oppholdsrom. Også her har du en god utleieleilighet. Alden og Slogen er to hus som er tegnet med litt wow-faktor – dette er husene for de som ønsker noe ekstra, noe utover det vanlige. Her har du generøse oppholdsrom, soveromssuite og walk-in garderobe. I Slogen har faktisk hele 3 av 4 soverom walk-in! 


Det blir spennende å se hvordan de nye husmodellene blir tatt imot, men hvordan har salget generelt gått i 2020? 

- For VestlandsHus har det vært et fantastisk år, så der har vi vært heldig! Vi har faktisk rekord både på antall solgte og igangsatte hus. Dette kommer selvsagt ikke av seg selv, og vi tror det er et resultat av flere år med målrettet jobbing mot å forstå hvordan kunden tenker helt fra før de kanskje en gang vet de vil bygge hus, og til den dagen de står med nøklene til sitt nybygde VestlandsHus i hånden. I tillegg har vi en gjeng med dyktige og dedikerte forhandlere som helhjertet går inn for å finne ut hvordan de kan hjelpe kunden å skape et hjem. Og ordet hjem er viktig her, for et hjem er så mye mer enn et hus, og det er dette som er vårt mål for hver eneste kunde; at de skal føle seg hjemme i sin nye bolig, avslutter Maria Gauffin og ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!


Vurderer du å bygge hus i 2021? Ta kontakt med en av våre boligrådgivere for en uforpliktende prat.