VestlandsHus Harstadmester1: - Bygget seg stor på kort tid

01.02.2023
Etter knappe 4 års drift landet fjorårets omsetning på over 35 millioner. Slik satser VestlandsHus Harstadmester1 bredt for å ha flere ben å stå på i en utfordrende bransje.

- I tillegg til god egenkapital har vi mye kompetanse i bedriften. Det har gjort at vi har kunne vokse og blitt store på kort tid sier Mathias Kildal, gründer og daglig leder av VestlandsHus-forhandler Harstadmester1

Etter oppstarten i 2019 har omsetningen økt forsiktig og skutt fart de to siste årene. I 2021 landet VestlandsHus Harstadmester1 på rundt 14,7 millioner, hele 10 millioner mer enn året før. 

- For 2022 ser det ut til at omsetningen vil lande et sted mellom 35-40 millioner. Målet er å finne en omsetning som er tilpasset antall ansatte og få en mer jevn og kontrollert økning. De to siste årene har det vært ganske bratt kurve, sier Mathias. 

Samler bredt spekter av fagfelt
Eventyret til VestlandsHus Harstadmester1 startet altså i 2019 da Mathias og faren Håvard Kildal ble enige om å stifte nytt byggefirma sammen. Året før tok Mathias mesterbrev i tømrerfaget mens han jobbet i et byggefirma hvor faren var daglig leder. 

- Den avsluttende oppgaven min gikk ut på å starte en fiktiv bedrift. Mye av jobben med oppgaven, samt erfaringene jeg hadde fra mine 10 år i byggebransjen, gjorde det naturlig å starte opp eget firma i Harstad, forklarer Mathias. 

Etter noen år kjøpte også Thomas Fredly seg inn i den voksende bedriften. Sammen har de tre eierne jobbet strategisk med å bygge en bedrift som har flere ben å stå på

I dag teller VeslandsHus Harstadmester1 21 årsverk, hvor 13 av dem er fast ansatte. Alle med kompetanse innen et bredt spekter, noe eierne mener har vært helt avgjørende for suksessen.

Les også: VestlandsHus-forhandler Skandsen Bygg i kraftig vekst

VestlandsHus-forhandler fra start
I tillegg til bygging av boliger, jobber VestlandsHus Harstadmester1 også med næringsbygg, taktekking, renovering, tilbygg og våtrom, for å nevne noe. I tillegg har de kompetanse innenfor skadetakst, verditakst og tilstandsrapporter.

 - Vi er nødt til å være en «yes man» som er positiv, fremtidsrettet og en god samarbeidspartner for kundene våre, sier Mathias.

VestlandsHus Harstadmester1_2_.jpg
Tømrer Mike Beaulieu i arbeid med et boligfelt i Breivikhaugen i Harstad. Foto: Marie Uglum Døsen.


Som en viktig del av det å skape en solid bedrift, var både Mathias og Håvard enige om at de skulle være del av en kjede. Bare måneder etter oppstart valgte de å tre inn i VestlandsHus sitt forhandlernettverk. 

- Vi vurderte flere kjeder, men da jeg så nettsiden til VestlandsHus ble jeg veldig fenget av de stilfulle husene, alle som jeg kunne tenke meg selv, sier Mathias. 

De tok kontakt med regionsjef Ole Håvard Olsen og ble invitert til Ålesund for å møte de ansatte på hovedkontoret. 

- I Ålesund ble vi møtt av et ungt og fremoverlent miljø med mye kompetanse, pågangsmot og godt humør, noe som gjorde at vi raskt ble solgt, forteller Mathias.  

Han tror avgjørelsen om å bli VestlandsHus-forhandler fra start har vært viktig for suksessen de nå opplever. 

En trygghet for kunder og oss selv
- Det å være en del av VestlandsHus er et kvalitetsstempel som betrygger både oss selv og kundene våre. Med VestlandsHus i ryggen får vi blant annet godt etablerte systemer som enkelt kan tilpasses vår bedrift. Dette gir bedriften et godt fundament, sier Mathias.

Han trekker også frem gode innkjøpsavtaler og bistand fra VestlandsHus sitt eget arkitektkontor som viktige grunner til at Harstadmester1 ble en del av VestlandsHus. 

- VestlandsHus har et bredt spekter av kunnskap som vi kan støtte oss på om vi trenger det. Det er veldig betryggende for oss å vite, sier Mathias. 

harstadmester1-vestlandshus-02.jpg
Panoramautsikten fra de nye boligene i Harstad gir tømrer Mikael Jenssen og de andre i Harstadmester1 en fin ramme rundt arbeidet. Foto: Marie Uglum Døsen.


- God fart inn i 2023
Selv om bedriften sitter på mye kompetanse, er de stadig på jakt etter mer. Blant annet har VestlandsHus Harstadmester1 et ønske om å stifte en ny betongavdeling, og jobber også med solcelle og andre fremtidsrettede energiløsninger. 

Selv om stor prisvekst på byggematerialer og økende rente gir usikkerhet i markedet, ser 2023 ut til å bli nok et godt år for VestlandsHus Harstadmester1. 

- Vi har god fart inn i 2023 og har per i dag fulle ordrebøker til langt ut på høsten, sier Mathias. 

Ønsker ditt byggefirma å bli en del av en kjede?

Les mer her:
6 fordeler med å være VestlandsHus-forhandler
Bli VestlandsHus-forhandler