5 råd til deg som vil bygge hus

15.11.2016
Hvordan vet man at man velger den riktige husmodellen? Her er fem råd som kan hjelpe deg i prosessen.

1. Kartlegg dine behov

For å finne ut hva du er ute etter i et hus, bør du sette deg ned sammen med dem du skal bygge hus med og kartlegge hva dere ser for dere hjemmet deres skal inneholde. Lag lister, sett opp prioriteringsrekkefølge og snakk om hva som er viktig for dere.

2. Bli inspirert - Bestill huskatalog

For å få en viss oversikt over hvilke valg man har, er det lurt å hente inn brosjyrer og huskataloger fra de ulike leverandørene man vurderer å bestille fra. Lag gjerne en utklippsbok, med egne sider for de husmodellene dere liker. Skriv ned punkt for hva dere liker med de ulike modellene, slik at dere etter hvert ser hvilken smak dere har. Kanskje liker dere arken på ett hus, og inngangspartiet på et annet?

3. Gå på visning

Flere husleverandører tilbyr 3D-visning av sine husmodeller. Bruk muligheten du har til å få sett husmodellen “live”. Det å ta en ekstra titt på hvordan huset vil se ut innvendig, er veldig lurt for å virkelig få en følelse av om det har den riktige planløsningen for dere. Det er lettere å se for seg møbleringsmuligheter, og man får en viss peiling på hvordan rommene vil oppleves i størrelse.

4. Tenk fremover

De fleste av oss vet ikke hvordan livet vårt vil utvikle seg. Men visse ting kan man prøve å se for seg. Hvordan ser du for deg ditt hjem om fem år? Ti år? Ja, kanskje til og med om 20 år? Hva vil du at ditt hjem skal være, for de som bor der og for de som kommer på besøk? Selvsagt er det også viktig å tenke på materialvalg som letter vedlikehold, vindu som er energibesparende og at man vil bygge stødige hus som varer livet ut.

5. Snakk med leverandøren

Sist men ikke minst; Snakk med husleverandøren. Det sitter utrolig mange dyktige fagfolk hos de ulike forhandlerne, som mer enn gjerne gir råd og hjelper deg med valget. Husleverandøren har egne arkitekter, så det er mange muligheter for endringer både i fasade og planløsning.