Bygg hus med fleksible rom

04.02.2021
Mange vil gjerne både ha kontor, treningsrom, lekerom og gjesterom når de bygger hus. Slik kan du legge til rette for fleksible rom i ditt nye hjem.

Har du også en lang ønskeliste over ulike rom du gjerne vil ha når du først tar steget med å bygge ny bolig? Ofte er det slik at de fleste ønsker seg mer enn hva lommeboka og antall kvadratmeter tillater. Da gjelder det å være kreative og smarte. 

Les også: Dette står øverst på ønskelista til boligbyggere

Fleksible rom gir flere bruksområder

Det første du bør gjøre er å finne ut hvilke rom du ønsker og trenger. Har du mye familie som bor langt unna står gjerne et gjesterom øverst på lista. Men det er litt kjedelig å sette av  et helt rom til dette når det kanskje ikke blir brukt mer enn et par ganger i året. 

Det er viktig å ta slike diskusjoner og avgjørelser allerede under utforming av planløsningen. På denne måten kan du passe på å få de kvadratmeterne du trenger til gjesterommet, slik at det også enkelt kan brukes til flere formål. 

Les også: Hvor stort hus vil du ha?

Ved å sette inn en god sovesofa istedenfor en seng, kan rommet også fint være kjellerstue. Er det god størrelse på rommet kan du også dele det opp i flere soner, slik at du for eksempel også kan bruke det til kontor, et sted å gjøre leksene, treningsrom, eller ha en lekekrok. 

Det finnes flere ulike måter å dele inn rom på, enten ved å bruke reoler som fungerer som romdelere, eller om du deler inn gulvarealet med tepper under lekekroken, og snur sofaen med ryggen ut mot resten av rommet og lager en avgrensning til TV- og sovesonen. 

Bygg hus med smart planløsning 

Skal vi ta eksempelet over enda et steg videre kan det være smart å tenke over hvilke rom som legges i nærheten av kjellerstuen/gjesterommet/lekerommet. 

Har du gjester som blir boende mer enn en natt eller to, er det gjerne fint å ha et bad i nærheten, slik at de kan få sin egen avdeling i huset. Et bad er også gull verdt når barna blir større og har filmkvelder med kompisene, slik at de slipper å tråkke gjennom hele huset for å låne toalettet. 

Hus med utleiedel

Og når du først har et bad og et stort oppholdsrom er det ikke lange veien til å kunne ha nok areal til en utleiedel eller en hybel, om du da har muligheter til å legge til rette for en egen inngang, vel å merke. Egen inngang er jo også gull verdt for de nevnte tenåringene som skal fly ut og inn av huset til ulike tider på døgnet.

Les også: Få råd til boligdrømmen - bygg hus med utleiedel

Vi hjelper deg planlegge et fleksibelt hus

I VestlandsHus har vi dyktige arkitekter som hjelper deg å få dine drømmer og ideer ned på papiret. De vil også se hva som fungerer rent teknisk, dersom man planlegger å legge til rette for en utleiedel. 

Ekstra areal gir i alle fall rom for mange muligheter! 

Kontakt oss i dag, så tar vi en prat om din husdrøm og hvordan vi sammen kan skape den perfekte planløsningen for deg og din familie.