Kjøkkentrender i 2019

09.08.2019
Miljø, kvalitet, farger og gjennomført tilbehør er viktige stikkord for valg av kjøkken i 2019.

Vi er mer bevisste i våre valg og er opptatt av holdbarhet når vi velger nytt kjøkken. 

- Miljø og kvalitet står høyt blant folk, de velger ofte svanemerket kjøkken og naturmaterialer. Jeg tror ikke denne trenden vil forsvinne, men heller bare blir sterkere, sier Amalie Fagerli som jobber med sosiale medier og styling i Studio Sigdal i Ålesund.

Det stilrene og naturlige er å foretrekke, som keramiske benkeplater og naturstein i granitt. Naturmaterialer som er gode å ta og kjenne på, blir mer og mer ønskelig.  

Enda mer farger på kjøkkenet

Fargen på skapfrontene har mye å si for selve uttrykket til kjøkkenet. 

- Joda, hvite kjøkken selges fortsatt, men det er ikke trenden for kjøkken i 2019. Fra det populære grå kjøkkenet, går vi nå mer og mer over til flere farger. Det har vært populært med jordfarger, og disse er fortsatt populære, men nå kommer også de klare sterke fargene, sier Amalie. 

Hun kan fortelle at natureik kommer tilbake for fullt, og at det fortsatt er superhot med svart kjøkken. De mørkbeisa fargene er også tydelig i trendbildet. 

- Alt er lov. En av butikkene våre har til og med solgt et rosa kjøkken fra fabrikken vår i Sigdal, forteller hun.  
Rosakjokkenillustrasjon1125_blogg.jpg


Samme fargeskala med små nyanseforskjeller på gulv, kjøkkenfronter, materialer og hvitevarer er også trendy og gir et rolig uttrykk, uansett farge. Gråfarger i flere versjoner på kjøkkenfronter, som gråbeige (greige), gråblå og grågrønn, stemmer også godt med fargetrendene i år.


Les mer: Populære farger i 2019


Ikke glem detaljene!

Vi er opptatt av å skape vår egen personlige stil i hjemmet og på kjøkkenet, og det er mye spennende tilbehør å velge mellom. Interiørdetaljene har mye å si for å få til den stilen du ønsker.

- Du kan bruke detaljene som knotter og håndtak og tilbehør for å få frem personlighet i ditt kjøkken. Mange er mer bevisste på å få en gjennomført stil med for eksempel svart tilbehør, eller tøffe blandebatteri i messing, tipser Amalie. 

Det finnes mange ulike valg i design og farger på de faste innslagene som vask og hvitevarer. 

- Man kan bruke disse elementene til å skape særegenhet. En vask er ikke bare en vask lenger. Her kan du ta igjen de samme fargene, som for eksempel å velge svart vask og svart blandebatteri. Det blir en del av en helhetlig design på kjøkkenet, og vi ser at mange ønsker å gå for slike løsninger i dag.  

detaljer1125_blogg.jpg


Smarte løsninger 

Kjøkken med høyskap og mindre av overskap over benk er fortsatt trendy. 

- Men vi prøver å tenke litt nytt og går gjerne for kulere hvitevarer. Smarte løsninger som ventilator i koketoppen eller kjøkkenbenken leverer vi veldig mye av. Da slipper man den store viften som henger i taket og man kan heller pynte med en fin lampe. Vi har også hjørneskuffene som er populære og smarte med tanke på å få utnyttet plassen maksimalt, sier Amalie.
HjorneskufferSigdal1125_blogg.jpg


Flere og flere blir bevisste også i matveien, vi kaster mindre mat og er opptatt av at maten skal holde seg frisk lengst mulig. 

- I standardsortimentet har vi for eksempel egne matskuffer til grønnsaker og brød som gjør at matvarene holder seg mye lenger. Vi kan også lage spesialskuffer til å ha urter i med gunstig belysning, for å nevne noe. Med fabrikk i Norge kan vi på spesialavdelingen bygge kjøkkenet akkurat slik kundene våre vil ha det. Dette setter kundene våre enormt stor pris på. 


gronnsakurteskuff1125_blogg.jpg


Fraråder helt åpen kjøkkenløsning

Åpen kjøkkenløsning har vært populært lenge og er det fortsatt, men her vil Amalie ofte fraråde en helt åpen løsning, der man har mulighet til å ha kjøkkenet litt skjermet fra stuen. 

- Jeg foreslår heller en halvåpen løsning, for det kan være greit å trekke seg tilbake og ha muligheten til å stenge av litt dersom du ønsker å lage mat i fred, eller eventuelt den som sitter og ser på TV i stua får sitte i fred. Men jeg forstår de som har små og trange kjøkken vil åpne opp litt, og en stor god kjøkkenøy med sitteplasser er fortsatt veldig populært med tanke på det sosiale, sier hun. 

Hent inspirasjon flere steder

Når du kommer til å velge kjøkken i et helt nytt hus, står du fritt til å velge hva som helst. Et godt tips er å bruke internettet og bildeapper som for eksempel Instagram og Pinterest for å finne inspirasjon til hva du liker. Å se på bilder gir deg også en indikasjon på hva du absolutt ønsker å styre unna, og vil hjelpe deg på veien til å finne ditt drømmekjøkken. 

- Mange kommer inn i butikken og viser frem bilder de har funnet på Instagram. Det er god inspirasjon å hente der. Ellers vil jeg råde til å ta en tur innom butikken, så får du se og kjenne på hvordan materialet og knotter kjennes ut, avslutter Amalie.