Slik jobber vi på arkitektkontoret til VestlandsHus

05.01.2022
Hos VestlandsHus sitt eget arkitektkontor sitter ansatte med høy kompetanse og lang erfaring klare til å forvandle din boligdrøm om til drømmeboligen din.

Ingen husbyggere er like. Det som er viktig for noen, er noe andre ikke en gang ofrer en tanke. Dette har vi i VestlandsHus erfart etter vår lange tid i bransjen. Med utgangspunkt i dette har vi funnet vår arbeidsmetode hvor vi hjelper deg med å virkeliggjøre din boligdrøm.   

Arkitekttegnede kataloghus tilpasses ditt liv

Siden 1974 har VestlandsHus bygget unike boligdrømmer langs hele Norges langstrakte land. Vår huskatalog er fylt med over 30 ulike arkitekttegnede husmodeller i moderne, nordisk og tradisjonell stil. 

Alle disse husmodellene er tegnet med bakgrunn i vår lange erfaring med hva kundene våre ønsker et hjem skal være. Denne kunnskapen tar vi også med oss når arkitektene våre skal hjelpe deg tilpasse våre husmodeller til din hverdag. For hos VestlandsHus er husene i katalogen ment som inspirasjon. Her er ingenting standardisert, og alle husene kan endres helt etter kundens behov og ønsker. 

- Alle prosjekter er ulike. Noen kunder vet akkurat hvordan de vil ha det, andre vil ha innspill og noen har en liste over hva som er viktig for dem, men gir oss frie tøyler til å komme opp med løsninger, forteller Vermund Holvik i VestlandsHus Arkitekter.

Han sier det nesten alltid blir gjort noen tilpasninger når en kunde skal bygge en av VestlandsHus sine husmodeller. 

- Alle har sine personlige ønsker og behov, og det kommer også veldig an på hvordan tomten ser ut. Tilpasningene er viktige for de praktiske og gode løsningene som gjør om inspirasjonshuset i katalogen til drømmehjemmet for kunden, legger Vermund til. 

Les også: Byggeprosessen steg for steg

VestlandsHus Arkitekter_3_.jpg
Noen av de ansatte ved VestlandsHus Arkitekter: Per Åsemyr, Vermund Holvik, Kristoffer Stenseth Gustavsen, Håvard Hovde Grimstad, Maiken Solberg og Lillian Keiseraas.


Arkitektavdeling og konstruksjonsavdelingen under samme tak

I kontorlokalene til VestlandsHus Arkitekter i Ålesund finner du både arkitekter, byggingeniører og teknisk tegnere med spesialisert fagkompetanse på hvordan bygg skal utformes etter gjeldende krav.

- Vi har et godt fagmiljø hvor vi diskuterer løsninger underveis og lærer av hverandre. For meg som arkitekt er det lett å sjekke med konstruksjonsavdelingen om ideen jeg har vil fungere i praksis, sier Lillian Keiseraas.  

Å planlegge og bygge nytt hus kan for mange være en noe overveldende prosess. Med VestlandsHus med på laget vil du få mange gode tips til hva som er lurt å tenke på, samt hva andre har gjort som har fungert godt. 

- Når du velger VestlandsHus som boligleverandør vet du at hustegningene er kvalitetssikret både av arkitekt og konstruksjonsavdeling. På den måten kan du føle deg helt trygg på at det du planlegger kan realiseres, sier Lillian.

Les også: 6 tips til god planløsning


Videomøte VestlandsHus Arkitekter.jpg
Videomøte med arkitekt Vermund Holvik hos VestlandsHus Gusterud Bygg.


Prosessen fra idé til ferdig hustegning

For de aller fleste er det å bygge hus den største investeringen man gjør i livet. I VestlandsHus sørger vi for at du som husbygger blir ivaretatt gjennom hele prosessen. God dialog vektlegges, i likhet med jevnlige møter mellom deg som husbygger og din lokale boligrådgiver fra VestlandsHus - og i starten også ansvarlig arkitekt på boligprosjektet. 

- Arkitekten er svært viktig i starten av prosjektet for å få på plass ønskede endringer. Det blir gjennomført møter, enten fysiske eller digitale, sammen med arkitekt og din boligrådgiver for å komme fram til de beste løsningene for ditt hus, sier Vermund. 

Les også: VestlandsHus tilbyr videomøte med arkitektene

VestlandsHus har boligrådgivere over hele landet, mens arkitektkontoret er lokalisert hos hovedkontoret i Ålesund. Videomøtene foregår ved at du som husbygger møter opp hos din lokale VestlandsHus-forhandler. Her tas hustegningene opp på storskjerm, samtidig som dere har en dialog med arkitekten via video. På disse møtene får du se hvordan arkitekten jobber når han eller hun gjør endringer på tegningen underveis mens dere diskuterer.

- Tilpasningene er viktige for de praktiske og gode løsningene som gjør inspirasjonshuset i katalogen til drømmehjemmet for kunden. Denne første fasen er derfor også, som oftest, en noe tidkrevende prosess, men det er viktig at vi gjør ting riktig før vi setter i gang med byggingen. Vi har strenge rutiner for å kvalitetssikre tegningene før endelig godkjenning, sier Håvard Hovde Grimstad som er arkitekt i VestlandsHus Arkitekter. 

Skal du bygge hus? Her kan du laste ned VestlandsHus sin gratis huskatalog med over 30 inspirerende boliger du kan ta utgangspunkt i når du skal realisere boligdrømmen din.