Valgte Høgflya på grunn av planløsningen: - Hadde alt vi ønsket oss!

01.06.2021
Sjekk Ida Emilie og Jan Inges naturinspirerte drømmehus i skogkanten.

Jakten på drømmehuset hadde pågått en stund. Hun var mest interessert i hus i klassisk stil. Han i moderne. Så kom de over huskatalogen til VestlandsHus og forelsket seg pladask i funkishuset Høgflya

- Dette huset var det første vi falt for begge to. Det hadde alt vi så etter. Spesielt planløsningen syntes vi var super, med hovedetasjen oppe, slik at utsikten blir utnyttet på best mulig måte. Det var egen inngang til vaskerom og et gjesterom til besøkende familie. I tillegg var jo utseende flott. Vi er så glade for valget vi tok, forteller Ida.

Huset ligger nå lekkert til i den nye delen av boligfeltet, Fjellfoten, på Årnes. Der flyttet de inn i juni 2020, med en liten Marcus i mammas mage. Nå, snaut ett år senere, nyter de den nye boligen sammen med den lille krabaten, som oppdager livet rundt seg hver eneste dag.

Og livet - det smiler i det nye huset.

Inspirert av naturen

Ida og Jan Inge var de første som flyttet inn i denne delen av Fjellfoten, og tomta hadde skogen som nærmeste nabo. Det er lett å skjønne hva de tenkte på da de valgte hus og kledning.

- Vår største inspirasjonskilde er naturen, med dens farger og former. Det stilfulle funkishuset går perfekt inn i omgivelsene rundt oss. Derfor valgte vi en naturlig kledning, også på garasjen og søppelstativet. Og den fantastiske støttemuren, som passer så godt til kledningen, gjør at huset ligger så naturlig og fint i terrenget. Fasaden og linjene i huset sklir rett inn i den lille skogen som ligger bak. Det synes vi er veldig fint, sier Jan Inge.

Begge to deler en interesse for skog og mark, så at de valgte en tomt i utkanten var helt naturlig. Akkurat som omgivelsene.

1125x560 Høgflya Skarnes 012.jpg

Kun små endringer i fasade og planløsning

At de har fått det akkurat slik de ønsket seg har mye med planløsningen å gjøre. Kun små tilpasninger har de gjort ut i fra egne ønsker og behov.

- Vi har bygd ut underetasjen litt, slik at vi fikk større baderom og vaskerom, sier Jan Inge.
- På fasaden har vi gått for mørkere farge og vi har brukt Nord kledning og sorte Steni fasadeplater, og det ble vi utrolig fornøyde med. Vi har fått mange spørsmål om kledning og farge på plater på vår Instagram-konto, så vi ser at vi har vært en inspirasjon for andre husbyggere, og det er gøy! legger Ida til.

1125x560 Høgflya Skarnes 06.jpg


Ryddig byggeprosess tross forsinkelser

Både Ida og Jan Inge har vært veldig bevisste og strukturerte i sine planer og valg i forkant av husbyggingen, og samtidig bestemte på hva de var ute etter. Hele byggeprosessen foregikk knirkefritt, til tross for at Covid-19 slo inn for alvor.

- Det ble noen forsinkelser på grunn av pandemien, men ellers var prosessen veldig ryddig og enkel. Vi ble godt ivaretatt hele tiden, og et ekstra pluss var den gode hjelpen vi fikk rundt fargevalg på vegger og interiør av interiørarkitekten ved VestlandsHus Gusterud Bygg. Vi var også heldige som fikk være med dem på to boligprosjekter i nærområdet, der vi fikk se byggekvaliteten og få litt inspirasjon til vårt hus. Hvis andre husbyggere får en sånn mulighet, så er det noe vi absolutt anbefaler, sier Jan Inge.

Andre tips de to har til andre husbyggere, er å tenke godt over behovene i forkant.

- Finn ut hva dere har bruk for, rett og slett. Dessuten er det mulig å endre små ting i startfasen, så gjør det mens du kan. Vi opplevde VestlandsHus som veldig lydhøre i så måte, samstemmer de to.


Åpen planløsning, store vinduer og Glomma i det fjerne

Et snaut år er gått siden de flyttet inn, og de har virkelig fått kjenne på den gode følelsen av å bo i en ny og strøken bolig, med så mange fine kvaliteter. De liker godt de sømløse overgangene både innvendig og utvendig, og rom med masse dagslys takket være gulv-til-tak-vinduer.

De har også rukket å få sine favorittplasser.

- Vi må nok si at vi trives best i hovedetasjen, med stor takhøyde, kjøkkenet og stua i åpen planløsning og de store vinduene med utsikt, hvor vi kan skimte Glomma i det fjerne, og se de fineste solnedgangene, sier Ida.
- Og soloppgangene, skyter Jan Inge inn. 

For med en småtass i hus får de naturligvis også benyttet de grytidlige timene også.

- Babygymmen ligger ved det største vinduet i stuen, og der elsker han å ligge og leke og titte til alle døgnets timer, forteller Ida.

De gleder seg også til å ta i bruk området utenfor huset, når den tid kommer. 

- Vi har ikke begynt med uteplassen ennå, men skal legge plen nå på våren, og lage til en fin sitteplass i skogkanten med en bålpanne. Og så har vi en drøm om å glasse inn verandaen nede, slik at vi får en lun plass å sitte, både kalde sommerkvelder og som vi kan nyte på vinteren, sier Jan Inge.
1125x560 Høgflya Skarnes 011.jpg
De store vindusflatene fremhever den flotte utsikten. Lillegutt nyter livet på babygymmen ved vinduet. Foto: privat


Les også:
Slik planlegger du hagen og uteområdet

Nok oppbevaring

Noen spesielle tilpasninger i forhold til småbarn har de ikke gjort i huset, bortsett fra å sørge for å ha nok oppbevaringsplasser.

- Vi har innredet vaskerommet med masse oppbevaringsplass. Boden ved hovedsoverommet er gjort om til walk-in closet, og så har vi noen smarte løsninger på kjøkkeninnredningen til tørrvarer og kjøkkenmaskiner. Vi har også planer om å lage innebygd garderobeløsning under trappa. I tillegg kommer det godt med å ha to boder i garasjen, sier Ida.


Fra huskatalog til ny bolig

Ettersom tiden går dukker det stadig opp nye naboer på Fjellfoten, som også har fått sin boligdrøm oppfylt. De fleste med småbarn, så det skal nok bli rikelig med sunn aktivitet og lek i området framover, noe de to er glade for.

- Det er slik det var når vi vokste opp også. Et lite stykke utenfor sentrum, men nært nok til det meste, og skogen rett ved. Det kan ikke bli bedre enn det! avslutter de to.

Jakten på drømmehuset endte altså med fulltreff for Ida Emilie og Jan Inge. Et forelsket par på Årnes med en boligdrøm, med pågangsmot og med tydelige ønsker. Og en huskatalog fra VestlandsHus.Se flere bilder fra det flotte huset og byggeprosessen nedenfor:

1125x560 Høgflya - Skarnes 01.jpg
Her skal det bygges, og da må det ryddes. Foto: Privat

1125x560 Høgflya - Skarnes 02.jpg
Arbeidet ved tomta er godt igang. Foto: Privat

1125x560 Høgflya Skarnes 010.jpg
Både utsikten og huset er vakkert i kveldstimene. Foto: Privat
1125x560 Høgflya - Skarnes 03.jpg
Mange valg må gjøres. Ida Emilie og Jan Inge er fornøyde med sine valg. Foto: VestlandsHus, Gusterud Bygg AS

1125x560 Høgflya Skarnes 04.jpg
Kjøkkenet er et eget smykke i huset. Foto: Privat

1125x560 Høgflya Skarnes 05.jpg
Både garasjen og "søppelstativet" har samme naturlige kledning som huset. Foto: VestlandsHus, Gusterud Bygg ASHar du noen spørsmål om Høgflya eller noen av våre andre husmodeller? Finn din nærmeste VestlandsHus-forhandler og få svar.