Nyhet! VestlandsHus lanserer en helt ny huskolleksjon

31.03.2023
Unike, men likevel like, og alle i nordisk stil. Slik er VestlandsHus sin nye huskolleksjon.

- VestlandsHus har designet seks nye husmodeller i nordisk stil. Her er noe for både barnefamilier, de som har barn som har flyttet ut og ønsker å bygge ned, samt de som vil ha det lille ekstra, forklarer Vermund Holvik i VestlandsHus Arkitekter, som har designet den nye kolleksjonen. 

Hus for et boligmarked i endring

Bakgrunnen for den nye huskolleksjonen er situasjonen i dagens boligmarked. Tomtene blir mindre, vi får økte levekostnader og i tillegg er stilarten i endring. 

- Vi retter oss nå mer mot et skandinavisk uttrykk hvor vi er mer i ett med naturen. Vi ønsker store vinduer og mindre av de harde flatene som vi tradisjonelt har sett på funkisboliger frem til i dag, forklarer Vermund. 

Husmodeller i nordisk stil

Husmodellen i den nye kolleksjonen spenner fra 119 til 191 kvm (BRA) og tar utgangspunkt i arkitekturen vi omringer oss med i dag. 

- Huskolleksjonen mikser sammen det moderne og det tradisjonelle. Der hvor vi tidligere har brukt mye steinprodukt på fasaden, har nå blitt erstattet av trematerialer, forklarer Vermund. 

På 3D-tegningene av husene går også bruken av spiler, varme farger og myke materialer igjen innvendig, til inspirasjon for husbyggere. 

- Jeg håper og tror at den nordiske kolleksjonen vil treffe godt i dagens marked, sier Vermund, og legger til:

- Men det som også er viktig å huske, er at husmodellene som presenteres i den nye katalogen bare er et utgangspunkt som kan tilpasses tomter og husbyggernes ønsker, sier Vermund.

Her kommer litt informasjon om hver av de 6 nye husmodellene. 

Bestill den nye huskatalogen her

Hyllingen_VestlandsHus.jpg

Hyllingen - Kompakt men luftig familiehus

139 kvm (BRA), men likevel et hus som gir en luftig følelse fra du kommer inn døren. I stuen og kjøkkenet er det åpen himling fra gulv til tak, noe som får huset til å virke mye større enn det er. 

Med store hjørnevinduer får du inn godt med lys til oppholdsrommene. Hyllingen har også lagt vekt på smarte oppbevaringsløsninger, som vi vet er viktig for en mer sømløs familiehverdag. 

Se planløsning og les mer om Hyllingen.

Trolla_VestlandsHus.jpg

Trolla - Arealeffektivt familiehus

Selv om det er kompakt, er Trolla et svært arealeffektivt hus. Med sine 123 kvm (BRA) har du alt familien trenger. De store vinduene og takvinduet over trappen gir godt med lysinnslipp, noe som gjør at denne husmodellen virker større enn det er. 

Praktiske løsninger som egen inngang til vaskerom og romslig altan over carport gjør Trolla til det perfekte familiehuset for deg som ikke vil ha altfor mange kvadratmeter å holde orden på. 

Se planløsning og les mer om Trolla.

Lifjell_VestlandsHus.jpg

Lifjell - Ny versjon av en gammel klassiker

Når du ser Lifjell er det mulig det kan føles som å møte en gammel kjenning. Inspirasjonen til denne husmodeller kommer nemlig fra en tidligere husmodell som var veldig populær på 70- og 80-tallet. Lifjell kan derfor også brukes som inspirasjon for dem som skal rehabilitere eldre hus. 

Lifjell er et innholdsrikt hus på 157 kvm (BRA)  med romslige og luftige oppholdsrom, takket være mønt himling som gir en større takhøyde. Perfekt for å samle familien! 

Noe av det som gir Lifjell sitt særpreg er at det i trappen er satt inn et stort vindu som strekker seg fra taket og ned langs siden av huset. Dette gir gode lysforhold til hele boligen. 

Se planløsning og les mer om Lifjell.

Skaget_VestlandsHus.jpg

Skaget - Skrå vinkler som gir det lille ekstra

Skaget er det huset i kolleksjonen som har det mest eksklusive uttrykket. Husmodellen er 191 kvm (BRA) og er designet med gjennomgående skrå vinkler. Sammen med store vinduer og høy himlingen med over 4 meter takhøyde på stuen, utstråler denne husmodellen et annerledes uttrykk. 

Her er trappen hjertet i huset som fungerer både som et naturlig skille mellom sone, i tillegg til at den er et blikkfang i seg selv. 

Se planløsning og les mer om Skaget.

Breitind_VestlandsHus.jpg

Breitind - Eksklusivt med alt på en flate

Dette er huset, med sitt særpreg og gjenkjennelig silhuett, er for deg som vil ha noe litt annet.

Med sine 170 kvm (BRA) er Breitind fylt med lekre og smarte løsninger. Mønt himling og store vindusflater sørger for en luftig atmosfære, som sammen med planløsningen gir en følelse av hverdagsluksus.

Og som en ekstra bonus: Alt du trenger er samlet på én flate, noe som kan være praktisk for flere faser i livet. 

Se planløsning og les mer om Breitind.

Skogshorn_VestlandsHus.jpg

Skogshorn - Kompakt design - mye innhold

Ikke la deg lure, selv om Skogshorn med sine 119 kvm (BRA) kan virke kompakt, gir denne husmodellen deg alt du trenger av soverom og flere oppholdsrom. Med fokus på overbygde uteplasser gir det også muligheter for å bruke uteområdet større deler av året. 

Hos Skogshorn kan vi med enkle grep legge til rette for direkte inngang i begge etasjer, noe som gjør at huset enkelt kan tilpasses flere typer tomter. 

Se planløsning og les mer om Skogshorn.

Bestill den nye huskatalogen her

Liker du best å sitte og bla når du sammenligner husmodeller? 

Her kan du laste ned huskatalogen til den nye huskolleksjonen vår både digitalt (slik du får den med en gang), men også i papirvariant som kommer i posten.