Se så fleksibelt et kataloghus kan være

06.01.2022
Trolltind er vår aller mest fleksible husmodell noensinne! Vil du ha to eller tre etasjer? Utleie? Flatt eller skråtak? Valgene er mange!

VestlandsHus utvikler stadig nye husmodeller til inspirasjon for våre husbyggere. Denne gangen la vi inn en bestillingen til arkitektavdelingen vår på et superfleksibelt hus i nordisk stil. Resultatet ble husmodellen Trolltind.


Trolltind_nordisk_husmodell_stue.jpg
Trolltind har en luftig stue med store vinduer og god takhøyde.

Husmodell med utleiedel og fleksibel planløsning

Ønskelisten var lang, og inneholdt blant annet: 

  • Fire soverom; der minst tre hadde en god størrelse og ett kunne være litt mindre. 
  • Mulighet for sammenslåing av rom. At to rom for eksempel kunne bli til en stue eller et større soverom. 
  • Boligen skulle inneholde en utleiedel.
  • Husmodellen burde oppfylle miljøkrav fra Husbanken slik kunden kunne få mer gunstig lån.
  • Husmodellen skulle passe på smale og mindre tomter (siden tendensen er at tomtene fremover blir mindre enn tidligere).


Tegning_Trolltind_alle_sider.jpg
En minimalistisk og vedlikeholdsfri kledning som passer det nordiske uttrykket til Trolltind.

Husmodell tilpasses skråtomt

Som et resultat av ønskelisten over, tegnet arkitektene i VestlandsHus den nordiske husmodellen Trolltind. Denne nordiske perlen av et hus krysser av på alle bestillingspunkt. 

Den er i utgangspunktet designet for skrå tomt, men kan også enkelt tilpasses flate tomter. 

Bestill vår huskatalog for mer inspirasjon. 


Trolltind_nordisk_husmodell_spisestue.jpg
Trolltind er et svært innholdsrikt hus med blant annet 4 (eller flere) soverom, flere stuer, spisestue og hybel for utleie.

Fleksible etasjer og fleksibel planløsning

- Denne husmodellen er et veldig godt eksempel på fleksibiliteten husbyggere får hos VestlandsHus. Trolltind er laget for å være ekstra fleksibel, men i utgangspunktet kan alle våre husmodeller tegnes om og tilpasses hver enkelt kunde sine ønsker og behov, sier Maria Gauffin, markedssjef i VestlandsHus.

Som du ser i plantegningen under har hovedetasjen har alt det mest nødvendige på ett plan, med unntak av vaskerom og teknisk rom. Men dette kan enkelt planlegges inn dersom man ønsker det. Dette gjør at husmodellen også er fleksibel i forhold til hvor mange etasjer du behøver, kan enkelt tilpasses ulike tomter og kan leveres med flatt eller skrått tak.

- Dersom du ikke vil ha et hus over tre etasjer kan du kutte ut kjelleretasjen og likevel få et fullverdig hus med alt det innebærer, forklarer Maria.  

Les også: Slik bygger du hus med fleksible rom

Trolltind planløsning.jpg
Planløsningen til Trolltind er veldig fleksibel og kan enkelt tilpasses de fleste behov.

Bygge hus med utleiedel

I planløsningen til Trolltind er det også lagt til rette for en hybel som kan leies ut i underetasjen. Det kan være svært økonomisk gunstig å bygge hus med utleie, og er for mange avgjørende for å kunne finansiere drømmehuset.

Likte du husmodellen Trolltind? Ta gjerne kontakt med våre boligrådgivere for en nærmere prat, eller last ned vår huskatalog for å se flere hus i nordisk, moderne og tradisjonell stil. 


Trolltind_nordisk_husmodell_bakside.jpg