Stadig mer utfordrende å bygge hus

23.03.2022
Dagens tomter stiller ofte ekstra høye krav til husbygging. Slik jobber VestlandsHus Kjeilen Hus med utfordringene.
- Å tilpasse huset til tomta er ikke bare-bare lenger. Tomtene blir både stadig mindre og brattere, noe som ofte krever mye tilpasningsarbeid, sier Raymond Kjeilen, daglig leder i VestlandsHus Kjeilen Hus. 

Starter med 3D-tegning av tomt

Raymond, sammen med resten av VestlandsHus Kjeilen Hus, holder til i Førde og bygger boliger hovedsakelig i Sunnfjord og Gloppen kommune. Raymond selv har jobbet innen boligbransjen i over 15 år og trekker frem nettopp tomtene som noe av det som er mest utfordrende med jobben sin.  

Les også: Denne husmodellen er tilpasset smale tomter

- Vi vil jo tilrettelegge for både solforhold, utsikt og andre ønsker, men dette kan være noe utfordrende når vi jobber med bratt terreng, forklarer Raymond. 

Det første som blir tatt opp i et boligmøte med VestlandsHus Kjeilen Hus er derfor en 3D-tegning av tomten på storskjerm. 

- Her setter vi opp byggeklosser som representerer huset som vi etter hvert skal tegne. Vi har et fantastisk verktøy som blant annet viser hvor det er sol og skygge på et hvilket som helst tidspunkt. På denne måten får vi et godt bilde på hvor de ulike elementene ved huset bør plasseres, forklarer Raymond. 

Les også: Dette står øverst på ønskelista til husbyggere


1125x560-Snønipa_Slåttebakkane.jpg

- Tegner til kunden er fornøyd

For å finne den optimale plasseringen av huset på tomten, er det viktig for Raymond å bli godt kjent med husbyggerne han tegner for. 

- Det  jeg liker best med jobben min er nettopp å snakke med kundene og finne ut hva som er viktig for dem. Gjennom dialog og idémylding kommer vi frem til hva som er det perfekte huset for hver og en av kundene, sier Raymond. 

Men det perfekte huset må også være innen rekkevidde. 

- Vi bruker mye tid på tegninger og gir oss ikke før kunden er fornøyd, men har også et stort fokus på totalbudsjettet. Vi vil at kundene skal føle seg godt ivaretatt og trygge når de kommer til oss, forklarer Raymond. 

Les også: Passer huset til tomta?

Tegnet over 200 eneboliger

Livet i boligbransjen ble sakte men sikkert til for Raymond, etter hvert som han tok den ene utdanningen etter den andre. 

- Jeg har gått både tømrerlinjen og teknisk fagskole, og har drevet egne firma siden dagen etter jeg stod med vitnemålet som fagskoleingeniør i hånda, forklarer Raymond. 

I 2004 begynte han å tegne boliger og siden 2007 har Raymond og hans ansatte vært en del av VestlandsHus. I skrivende stund har over 200 eneboliger blitt til på tegneblokka det som i dag er VestlandsHus Kjeilen Hus, i tillegg til en rekke tomanns- og firemannsboliger. 

Les også: VestlandsHus Kjeilen Hus kåret til «Årets Forhandler»

Med så mye erfaring fra husbygging er det på sin plass med et spørsmål om hvilken husmodell som er favoritten. 

- Det er vanskelig å si, for VestlandsHus har så mange flotte husmodeller. Men om jeg skulle velge fritt hadde det nok blitt Skardstinden. Jeg har en forkjærlighet for det herskapelige, innrømmer Raymond. 

Er du også på jakt etter drømmehuset? Her kan du finne din nærmeste VestlandsHus-forhandler.