VestlandsHus-forhandler Skandsen Bygg i kraftig vekst

12.10.2022
Omsetningen er nærmest tredoblet på bare to år. Dette mener gasellebedriften er suksessformelen.
- Alle i bedriften har jobbet veldig hardt for å få dette til, så det er kjekt å se at arbeidet vi har lagt ned lønner seg, sier Oddleif Skandsen, daglig leder i Skandsen Bygg. 

- Økningen har vært drastisk

Skandsen Bygg holder til i Egersund. For rundt 15 år siden startet eventyret, da med Oddleif Skandsen som eneste ansatt. De første 7-8 årene hadde bedriften et par ansatte og en omsetning som lå jevnt mellom 3 og 5 millioner. 

I 2019 valgte Skandsen Bygg å bli en del av VestlandsHus. To år senere ble de Gasellebedrift og kunne skilte med en omsetning på hele 53 millioner. 

- Økningen har vært drastisk, og vi har vært helt avhengig av å ha en kjede i ryggen for å kunne få til dette, mener Oddleif. 

God støtte i huskatalog

Skandsen Bygg har jobbet mye med rehabiliteringsprosjekt opp gjennom årene, men har også bygget en del arkitekttegnede hus. Oddleif mener tilgangen til huskatalogen til VestlandsHus, samt støtten fra VestlandsHus Arkitekter på hovedkontoret i Ålesund, er noe av det mest nyttige ved å være VestlandsHus-forhandler. 

- Når jeg ser på ordrereserven for neste år er det overraskende mange eneboliger på lista. Det å ha en katalog å ta utgangspunkt i når du planlegger en bolig sammen med kundene er veldig viktig for en god planleggingsprosess, sier Oddleif. 

Les også: Slik jobber VestlandsHus Arkitekter

Får tilsendt leads fra sitt område

Skandsen Bygg har hatt ambisjoner om å vokse innen nybygg, og mener det at de har blitt VestlandsHus-forhandler har bidratt til økningen de nå ser. 

-  Vi får det vi trenger for å gjøre en god jobb for kundene våre, sier Oddleif.

Når en potensiell kunde laster ned huskatalogen fra vestlandshus.no, eller får huskatalogen tilsendt i posten, får nærmeste forhandler tilsendt kontaktinformasjonen til vedkommende, slik de kan følge dem opp videre.

- På denne måten får vi ferdig oppvarmede leads, noe som er en stor fordel i en hektisk hverdag, sier Oddleif. 

- VestlandsHus skal være best på oppfølging

Totalt har VestlandsHus over 50 forhandlere spredt fra Alta i nord til Mandal i sør. Hver region har sin egen regionsjef som jobber med å følge opp og bistå de lokale forhandlerne. 

I region Vest er det Lars Atle Aase som er regionsjef.  

- Mye av jobben min som regionsjef er å reise rundt til de ulike forhandlerne og holde kurs og bistå med det de ønsker hjelp til. I tillegg holder vi ofte kurs med ulike temaer, forklarer Lars Atle. 

VestlandsHus har som mål å være den kjeden som er best på oppfølging av sine forhandlere. Det skjer stadig endringer i bransjen som boligbyggere må holde seg oppdatert på. Dette er noe som VestlandsHus ønsker å hjelpe sine forhandlere med.

- Dette kan handle om alt fra endringer i regelverk til nye produkter. Det er ikke alltid like enkelt for mindre boligutbyggere å følge med på alt som skjer i en hektisk hverdag. Derfor tar VestlandsHus-kjeden denne oppgaven og videreformidler til forhandlerne det de trenger å vite, forklarer Lars Atle.  
- Vi er veldig fornøyd med oppfølgingen vi får av VestlandsHus og de godene som kommer med å være en del av forhandlernettverket deres, sier Oddleif i Skandsen Bygg. 

Les mer: Dette sier regionsjefene om hvordan det å være forhandler i VestlandsHus

Skandsen_Bygg_VestlandsHus.jpg
Oddleif Skandsen i Skandsen Bygg (i midten) sammen med Maria Gauffin, markedssjef i VestlandsHus, og Lars Atle Aase, regionsjef i VestlandsHus.


- Som en stor familie

Som en del av VestlandsHus-kjeden får forhandlerne også tilgang til en rekke nyttige systemer både innen kundeoppfølging, internkontroll og kvalitetssikring. I tillegg får de gode innkjøpsavtaler, garantiordninger og avtaler med alt fra advokater, hotell og bilforhandlere, for å nevne noe. 

Men for Oddleif og Skandsen Bygg er det noe helt annet som gjør partnerskapet med VestlandsHus så attraktivt.

- VestlandsHus er veldig gode på inkludering. Vi opplever et sterkt samhold både til selve kjeden, men også til andre forhandlere. I tillegg blir vi som forhandlere sett og hørt. Vi er ikke bare et medlem av kjeden, men vi er den del av VestlandsHus, og det er noe som er veldig viktig for oss, sier Oddleif.

Han trekker også frem de ulike faste samlingene og den gode tradisjonen for utveksling av erfaringer som en viktig del av det sterke samholdet i kjeden. 

- Alle heier på hverandre og lærer av hverandre, noe som gjør at VestlandsHus blir som en stor familie, sier Oddleif. 

Ønsker ditt byggefirma også å bli en del av en kjede? Les mer her: