- Som å komme hjem, i dobbel forstand

26.04.2023
Da Trond Erik Skarshaug ble konsernsjef i VestlandsHus, fikk slagordet «endelig hjemme» en ny betydning.

- Det var litt som å møte på en gammel bekjent, smiler Trond Erik, og legger til:  

- Selv om VestlandsHus på den tiden var noe helt annet enn det merkevaren nå har utviklet seg til.  

- Et seriøst og solid merkenavn

For å skjønne hvordan Trond Erik og VestlandsHus er gamle kjenninger, må vi tilbake til midten av 90-tallet. 

Etter å ha jobbet som tømrer og drevet eget firma i mange år, var Trond Erik på jakt etter noe nytt. Da fikk han jobb som salgssjef i OPC som var Norsk filial av Skandinavias største byggevarehandelselskap, Danske Trælast (DT).

- På den tiden var VestlandsHus blant firmaene som forhandlet byggevarer fra DT. Jeg husker godt at VestlandsHus var et merkenavn vi så opp til og forbandt med seriøsitet og solide folk, forteller Trond Erik. 

- Enkelt å takke ja til jobben

Etter hvert gikk Trond Erik videre til andre selskaper, og VestlandsHus forsvant ut av radaren. I tillegg til å være tømrer har Trond Erik tilleggsutdanning innen økonomi. Han har vært innom en rekke selskaper som har gitt han en bred lederbakgrunn fra byggebransjen, samtidig som han har opparbeidet seg en solid markeds- og bransjekunnskap.  

Da han kom over utlysningen hvor VestlandsHus søkte konsernsjef, var han ikke i tvil om at han ville søke. 

- Jeg kjente VestlandsHus fra 90-tallet, men nå er selskapet noe helt annet. Det er større og rigger seg for fremtiden. Det å jobbe for et selskap der eierne har tydelig retning og klare mål for vekst i bedriften er noe som alltid har trigget meg, forklarer Trond Erik. 

Styreleder Jarle Haug er veldig fornøyd med at Trond Erik takket ja til jobben. 

- Trond Erik er en jordnær og meget erfaren leder som vil passe godt inn i kulturen i VestlandsHus, både internt og blant forhandlere over hele landet. Den solide bakgrunnen hans vil bli meget viktig for VestlandsHus og de store ambisjonene vi har for selskapet fremover, sier Jarle. 

Skal bli topp tre

De tre første månedene i jobben har Trond Erik brukt godt. Han har reist mye, møtt mange i ulike deler av kjeden, og lært seg så mye som mulig om selskapet. Videre blir den største jobben å finne ut hvordan de skal nå målet som er satt. 

Hvordan skal VestlandsHus bli blant de største boligbyggerne i Norge?

- Vekst skapes ved at vi er tydelige i uttrykk, leveranse, gjennomføring og ved at kundene er trygge på hva de får med VestlandsHus. Vi må treffe kunden med vår kommunikasjon, og levere det vi lover, sier Trond Erik.

Vekst er viktig i dagens marked, da størrelse teller i form av gode avtaler og gjennomføringsevne. Derfor blir jobben fremover å få inn flere forhandlere. 

- Dette må vi klare samtidig som vi opprettholder det gode forholdet med våre eksisterende forhandlere. Forhandlernettverket er som en stor familie, noe som er helt unikt! Dette samholdet er det viktig å ta vare på, sier Trond Erik. 

Han mener at VestlandsHus som kjede vil bli sterkere når de er tilstrekkelig landsdekkende. 

- Husbyggere i Norge skal finne en VestlandsHus-forhandler i sitt nærområde. Vekst skaper muligheter, noe som er positivt for alle i kjeden, forteller Trond Erik. 

Les mer: VestlandsHus lanserer helt ny huskolleksjon

Solid veksterfaring

Tidligere har han jobbet mye med selskap i vekst, og har et verktøyskrin full av erfaring som han nå kan plukke fra.

- Kommunikasjon er for eksempel noe som er ekstremt viktig. Mangel på informasjon og misforståelse er viktig å unngå. Og så gjelder det å ikke vokse fortere enn at vi klarer å henge med, forklarer Trond Erik.   

Lidenskapelig opptatt av gode kundeopplevelser

Han beskriver seg selv som en jordnær person med en stor lidenskap for gode kundeopplevelser. 

- Dette gjelder uansett hvor jeg er. Er jeg for eksempel innom en klesbutikk hvor jeg opplever god service og det lille ekstra, da handler jeg garantert. Og samme motsatt vei, sier Trond Erik. 

Hos VestlandsHus er alle husmodellene i katalogen bare ment som et idégrunnlag som kan endres og tilpasses til hver enkelt boligdrøm. Dette gir store muligheter for å kunne gi husbyggere tilpassede kundeopplevelser, og noe VestlandsHus vil bli enda tydeligere på fremover. 

- De som vurderer VestlandsHus når de skal forme sitt nye hjem skal bli ordentlig ivaretatt og få hjelpen de trenger til å ta de riktige beslutningene. Dette henger nøye sammen med VestlandsHus Arkitekter og skreddersømmen vi kan tilby, sier Trond Erik.

Les mer: Slik jobber vi på arkitektkontoret til VestlandsHus

- Imponert over de ansatte

At Trond Erik har en lidenskap for jobben, er ikke vanskelig å se. Og lidenskap er noe han setter stor pris på at andre også har. Noe han har oppdaget at det er mye av i VestlandsHus. 

-  Jeg er imponert over de ansatte i VestlandsHus og hvor godt de ansatte i bedriften fungerer sammen. Det er personer som har jobbet her i over 30 år, så det sier sitt om atmosfæren og arbeidsmiljøet. Dette er noe vi vil ha fullt fokus på fremover: Å ta vare på det vi har, samtidig som vi jobber for å bli større, sier Trond Erik. 

Endelig hjemme på Søre Sunnmøre

Foruten noen få år i Kristiansand, har Trond Erik gått gjennom størsteparten av arbeidslivet som ukependler fra hjemmet på Harøya. Nå får Trond Erik derimot utforske en ny måte å leve og arbeide på der han drar hjem til huset og kona etter hver arbeidsdag. 

- Det å drive med ukependling er en litt annerledes måte å leve på, men det er det jeg har vært vant med. Men det føles nå veldig godt å kunne få tilbringe mer tid hjemme om kveldene. Du kan si at slagordet til VestlandsHus, «endelig hjemme», har fått flere betydninger for meg, smiler Trond Erik. 

Er du nysgjerrig på hvordan det er å være VestlandsHus-forhandler? Her kan du lese om fordelene, og hvem som passer i Vestlandshus sitt forhandlernettverk.