Slik ble 2021 - og dette satser vi på i 2022

Daglig leder i VestlandsHus, Magnus Løseth, oppsummerer 2021 og gir noen spennende stikkord for hva vi kan forvente fra husleverandøren i 2022.

Hvordan har 2021 vært for VestlandsHus? 

- Generelt så har 2021 vært svært positivt for VestlandsHus, til tross for utfordringer i markedet. Mange av forhandlerne våre har tatt store steg i løpet av året, noe som er kjekt å se. Både kjedekontoret og arkitektselskapet opplever vekst i 2021, noe som gjenspeiler økning i arbeidsmengde ute hos forhandlerne våre.

Hvordan har koronapandemien påvirket bedriften?

- For oss på kjedekontoret så har pandemien påvirket oss i liten grad, utenom noen runder med hjemmekontor. Tilsynelatende har det også gått greit ute hos forhandlerne våre. 

Men det er klart at den mest krevende bi-effekten av pandemien har vært forstyrrelsene i byggevaremarkedet. Både den ekstreme prisveksten og leveranseproblemer har vært krevende å håndtere, og ikke minst skapt utfordringer for enkelte boligkjøpere. 

Les også: Dette betyr prisøkning på byggevarer for deg som skal bygge hus

Hvilken byggestil har vært mest populær i 2021?

- De moderne og nordiske husmodellene fortsetter å være de mest populære husene også i 2021. Vi ser at mange er opptatt av hus med mulighet for utleie, noe som fornuftig og praktisk.

- I tillegg er det kjekt å se er at vi har en stor økning i salg av hytter ute hos forhandlerne. 

Les også: Få råd til drømmehuset - bygg hus med utleie

Hvilke prosjekter har vært viktige for dere i året som har gått? 

- VestlandsHus er opptatt av at kunden skal få boligen akkurat slik de ønsker. Vi ser at det er utfordrende for mange kunder å se for seg hvordan det ferdige resultatet skal bli, og derfor har vi jobbet mye med innhenting av bilder fra tidligere boligprosjekt.

- Vi har også startet et veldig spennende prosjekt som vil gi kundene et virkelig godt bilde av hvordan et ferdig hus vil se ut. Dette vil vi fortelle mye mer om i 2022.

Les også: VestlandsHus tilbyr videomøte med arkitektene

Hvordan ser dere for dere at 2022 vil bli for VestlandsHus?

- VestlandsHus skal definitivt vokse i 2022. Vi skal ta nye markedsandeler, og vi skal få flere til å få opp øynene for hva vi tilbyr.

- Vi har også utviklet 6 nye hyttemodeller i forskjellige størrelser og prisklasser som skal lanseres, og vi jobber med hus til nye konsepter og kundesegmenter. 

Hva er målet for 2022? 

- Målet for 2022 er å bli enda mer synlig. VestlandsHus skal vokse i antall forhandlere og bli flere dyktige kolleger på hovedkontoret i Ålesund. Og selvfølgelig vil vi at enda flere får opp øynene for våre boliger og velger VestlandsHus når de er på husjakt i 2022.

Er du på jakt etter drømmehuset? Her kan du laste ned vår gratis huskatalog fra VestlandsHus med over 30 husmodeller i moderne, nordisk og tradisjonell stil.