Så forskjellige kan tradisjonelle husmodeller være

02.06.2020
VestlandHus har mange tradisjonelle hustyper å velge mellom. Men selv om de går under samme betegnelse, har de svært så ulike uttrykk.

Vi nordmenn er ganske tradisjonelle av oss på mange områder. Og selv om moderne funkisboliger og den herskapelige stilen er populære som aldri før, er det fremdeles et overtall av det som kan betegnes som tradisjonelle hus rundt om i landet. 

Hva kjennetegner et tradisjonelt hus?

En del av årsaken til dette er nok at den tradisjonelle hustypen rommer så mangt. 

Mens den moderne stilen kjennetegnes av rette linjer og stilrene uttrykk, finner vi den herskapelige stilen i motsatt ende med stort fokus på detaljer, både utvendig og innvendig. 

Den tradisjonelle derimot, har slått rot et sted midt imellom. 

Den beste måten å forklare stilen er kanskje å si at et tradisjonelt hus ofte er en litt enklere versjon av et herskapelig hus.

- Et tradisjonelt hus har ikke pyntelister og overdådige detaljer som er vanlig for et hus i herskapelig stil, men vi ser likevel igjen enkelte detaljer som for eksempel sprosser og mønekors, forklarer Elise Gusterud som er interiørarkitekt hos VestlandsHus sin forhandler Gusterud Bygg.

- Men slike detaljer er ikke noe som alle tradisjonelle hus har. Like mange har elementer fra den moderne stilen med sprosseløse vinduer og et mer stilrent uttrykk. 

LES MER: Slik får du en gjennomført herskapelig stil

Sandshornet og tårnet.jpg

Både Sandshornet og Tårnet regnes som tradisjonelle hustyper, selv om de har ganske så ulikt uttrykk. 

Tradisjonelle hus med rom for endringer

Tradisjonelle husmodeller blir ofte sett på som «typisk norske hus», og rommer det som både en typisk og atypisk norsk familie trenger. 

VestlandsHus sine tradisjonelle husmodeller rommer alt fra rundt 100 til 200 kvm, men her kan vi gjøre tilpasninger akkurat slik du ønsker. Vi har dyktige arkitekter med på laget som hjelper deg å tilpasse huset til dine behov. 

Klarer du å bestemme deg for den husmodellen du vil gå for, er det utrolig hva arkitektene våre kan gjøre av endringer, enten det er snakk om flytting av vegger, større grunnflate, en ekstra etasje eller til og med å designe om en moderne eller herskapelig bolig til et tradisjonelt uttrykk. Under ser dere den moderne husmodellen Snønipa som er tegnet om til en bolig med tydelige herskapelige preg. Likevel er romløsning helt den samme.

LES MER: Sjekk forvandlingen fra moderne til herskapelig stil!

Snønipa.jpg

Om du ønsker å prøve deg frem litt selv kan du gjøre det på nettsiden vår. Velg den modellen du vil utforske og trykk på «Tegneverktøy» på knappen på hovedbildet. 

Saudehornet: En tradisjonell favoritt

Av VestlandsHus sine tradisjonelle hustyper er Saudehornet en stor favoritt blant husbyggerne. 

Med sine 190 kvm finner vi her et hovedplan som alene er større enn en typisk moderne byleilighet. I andre etasje er det i utgangspunktet tegnet inn loftstue, fire soverom og et romslig bad, men dette kan enkelt endres ut fra ditt behov. 

LES MER: Slik tilpasset Solveig og Pål Anders Saudehornet til sitt drømmehjem

Saudehornet2.jpg


Moderne tradisjonell stil eller herskapelig tradisjonell stil?

Både Saudehonet, Straumshornet og Tårnet er eksempler på våre tradisjonelle husmodeller som heller mot den herskapelige stilen.

Ønsker du et hus som går mer i retning av den moderne stilen bør du sjekke ut disse husmodellene: 

 

Tradisjonelle hus på ett plan

Om du ikke trenger så altfor mye plass og ønsker en bolig du kan bli gammel i, har vår tradisjonelle husmodell Festøykollen fasilitetene du er ute etter. 

Denne arealeffektive boligen gir deg det du trenger på bare ett plan, og passer dermed godt inn i flere faser av livet. 

LES MER: Festøykollen - Alt i ett

Er du interessert i tradisjonelle boliger på et plan er også Koppefjellet verdt å sjekke ut. Her er det også inngang fra garasjen til vaskerommet, noe som kan gjøre hverdagslivet enklere for mange familier.

Vil du ha enda mer å velge i kan du bestille vår gratis boligkatalog her og få full oversikt over alle våre moderne, herskapelige og tradisjonelle husmodeller.