Utvikler hus tilpasset fremtidens boligmarked

22.12.2022
Krig, rekordhøye strømpriser og renteoppgang gir utfordrende tider. VestlandsHus rigger seg for fremtiden med å utvikle nye husmodeller.

I år har vi nok en gang fått oppleve et år litt utenom det vanlige. Så fort pandemien startet å slippe taket, invaderte russiske styrker Ukraina, noe som blant annet har ført til økte priser på trelast og essensielle byggevarer. Produksjonen av stål har også falt kraftig, noe som påvirker prisene. 

I tillegg har strømprisene vært rekordhøye flere steder i landet, renten har økt og det har vært en generell prisstigning i samfunnet.

-  Til tross alt dette så har faktisk salget holdt seg bra i år, sier markedssjef i VestlandsHus, Maria Gauffin, og legger til:  

- Her må vi gi mye ros til våre dyktige forhandlere rundt omkring i landet som står på for å bistå kundene i å skape deres drømmebolig. De jobber hardt for å finne gode løsninger, gi gode råd og hjelpe kundene å finne hjemmet som møter deres ønsker og behov.

Les også: VestlandsHus-forhandler Skandsen Bygg i kraftig vekst


Utvikler fremtidens hus

I 2022 har VestlandsHus sine medarbeidere brukt mye tid til å «lytte til markedet». 

- Vi har brukt tiden godt på å snakke med forhandlerne og kundene, for å lære mer om hva de tenker når de skal kjøpe en bolig, forklarer Maria. 

Det de har lært blir brukt til å utvikle hus som VestlandsHus mener vil være riktig for markedet i tiden fremover. 

- Dette er praktiske hus i litt mindre størrelse. Likevel har de det lille ekstra ved seg, som vi tror våre kunder ofte er på jakt etter, sier Maria.

Boligmarkedet i 2023

De ustabile økonomiske faktorene er noe de fleste norske familier nå må forholde seg til og som Maria tror vil vise igjen i boligmarkedet. 

- Mange husbyggere vil naturlig nok bli mer nøkterne når det kommer til størrelsen på boligen de skal bygge, men ikke bare på grunn av pris, men også fordi tomtene blir stadig mindre. I tillegg ser vi at hus med utleiedel stadig øker i popularitet, da det kan være med å finansiere en del av kostnaden med huset.

Les også: Stadig mer utfordrende å bygge hus

Nordiske hus øker i popularitet

Både moderne og nordiske husmodeller har vært veldig populære i 2022, og den nordiske stilen har økt enda mer i popularitet sammenlignet med tidligere. 

-  Denne stilen er en blanding av det beste fra tradisjonell og moderne stil, og har nok litt mer «varme» sammenlignet med stramt moderne hus. Et ønske om mer varme i stilen og i interiøret er noe vi ser flere og flere ønsker, forklarer Maria. 

Det VestlandsHus selger desidert mest av er uten tvil spesialtegnede hus, men om vi ser på hvilke husmodeller det blir tatt utgangspunkt i, er det blant annet Høgflya, Slotthø, Saksa, og Bladet som troner på toppen.

Les også: Topp 10 husmodeller i 2022

- Alle skal ha en VestlandsHus-forhandler i nærheten

2022 har vært utfordrende, og det blir trolig 2023 også. Men VestlandsHus har klare mål for det kommende året. 

- VestlandsHus som kjede skal vokse i 2023. Vi skal bli flere forhandlere og være tydeligere tilstede i markedet. Målet er at alle kunder skal ha en eller flere VestlandsHus-forhandlere i nærheten av seg – i hele landet, sier Maria. 

Også når det gjelder miljø og bærekraft ønsker VestlandsHus å utgjøre en forskjell. 

- VestlandsHus har, sammen med bransjen generelt, stort forbedringspotensiale når det gjelder klimaavtrykk. Et tiltak vi planlegger å iverksette er at vi skal utvikle mer miljøvennlige boliger, sier Maria. 

Vil ditt byggefirma bli Vestlandshus-forhandler? Sjekk fordelene! 

Eller er du på jakt etter å finne din drømmebolig? Her kan du laste ned VestlandsHus sin huskatalog!