Bygde moderne hytte med integrert utepeis

23.03.2023
Brettspill og peiskos er i fokus når familien Dyre reiser på hytten. Slik skapte de sin perfekte familiehytte.

- Vi ønsket oss en liten, koselig hytte med plass nok til en familie på fire. En plass vi kunne dra for å slappe av og bare være sammen, forklarer mor i familien, Ann-Kristin Dyre.

Sammen med mannen Tomas og barna Amalia og Julian tilbringer de nå store deler av fritiden sin, året rundt, på hytten ved Bogen Brygge ved Hurdalssjøen. 

- Vi valgte å kjøpe tomt her på grunn av nærheten til vannet. Vi har to barn som er veldig glad i å bade! I tillegg er det stille og rolig her, men med muligheter for å finne på ulike aktiviteter uansett årstid, sier Ann-Kristin. 

Kuttet sportsbod - utvidet gang og kjøkken

For familien ble hyttemodellen Seljord et godt utgangspunkt for deres hyttedrøm. Men det ble gjort en god del endringer for å tilpasse både stil og planløsning etter familiens ønske. 

Se bilde av planløsning nederst i artikkelen.

- Innvendig tok vi bort en sportsbod for å få bedre plass både i gangen og på kjøkkenet og stua, forklarer Ann-Kristin. 

hems-hytte.jpg
Gangen har blitt utvidet slik at det er bedre plass til oppbevaring og trapp som går opp til den romslige hemsen.

Kjøkkenet ble også flyttet fra et hjørne til å nå være under hemsen, der hvor sportsboden opprinnelig var.

I tillegg ble inngangen til stue og kjøkken flyttet fra å være midt på en vegg til å være i enden av gangen. På denne måten fikk familien både bedre plass til oppbevaring i gangen og en stue og kjøkkenløsning som ble mer funksjonell.

stue-hytte.jpg
I denne sonen går det med mange timer med brettspill når familien er på hyttetur.

Endret alle overflater på hytten

Innvendig har familien også gjort en del endringer når det kommer til overflatene. 

De valgte å ha NORD granpanel Lysne på både vegger og tak, for å få den lune hyttefølelsen, samtidig som rommene er lette og lyse, og gjenspeiler natur utenfor. 

Med spotter i taket, moderne fiskebensparkett på kjøkken- og stuegulvet og både sorte vindu og innerdører har hytten fått et moderne uttrykk som sprites opp med et noe uvanlig fargevalg på kjøkkenet. 

Kjøkken-hytte.jpg
Kjøkkenet har godt med både skap- og benkeplass, og får en romslig følelse av den mønte himlingen.


- Vi valgte rosa kjøkken fordi vi ønsket oss en lys og koselig hytte, samt noe som var litt annerledes enn det man vanligvis ser, forklarer Ann-Kristin.

På badet finner vi det samme tretaket som ellers i hytten, kombinert med lyse fliser på vegg og gulv og sorte detaljer. 

bad-hytte.jpg
Bad i duse toner med sorte detaljer som i resten av hytten.


Les: Hva koster det å bygge hytte?

- Magisk peiskos med integrert utepeis

Også utvendig har alle overflater blitt byttet. Den opprinnelige liggende panelen er byttet ut til tynn stående variant av NORD kledning med et furet og værbitt uttrykk. 

Overbygget på fremsiden av hytten har blitt trukket ut slik at terrassen er under tak.  Fronten på hytten har også fått et ekstra vindu og ikke minst en ny iøynefallende detalj, nemlig en utepeis.

- Kveldene i Norge er ikke de varmeste, så vi ønsket å forlenge muligheten til å sitte ute. I tillegg er det noe eget og beroligende med å kunne sitte å se på et bål, sier Ann-Kristin.

Hun og mannen så på mange ulike løsninger, men ønsket seg en peis som strakk seg gjennom taket. På «baksiden» av utepeisen er den innvendige peisen plassert, midt mellom stue og spisestue. 

- Det gir en helt magisk hyttekos å kunne sitte samlet rundt peisen enten det er ute eller inne. Noe av det kjekkeste barna vet å gjøre på hytten er å spille brettspill, så det blir noen timer med spilling hver kveld. Dette blir jo ekstra koselig å gjøre foran flammene fra peisen, sier Ann-Kristin.  

Utepeis-hytte.jpg


Les også: Slik er det å ha en hytte som sitt andre hjem

Hyttetomt med ulike utesoner

En av grunnen til at Ann-Kristin og familien falt for akkurat denne hyttetomten ved Hurdalssjøen, var mulighetene å skape ulike utesoner.

- Tomten er bygget opp med ulike nivåer, slik at vi har mulighet til å lage flere soner og sitteområder, forklarer Ann-Kristin. 

Blant annet har de laget en sone med bålpanne og store steiner som benker. 

- Her er det fint å sitte når været er godt og vi ønsker å være under åpen himmel og enda tettere på naturen, sier Ann-Kristin. 

bålpanne-hytte.jpg


- Godt samarbeid

Hyttetomten kjøpte Ann-Kristin og Tomas selveste nyttårsaften 2020/2021. Etter en god og nøye planleggingsprosess var de klare til å tilbringe sin første påske på den nye hytten i 2022. 

- Vi hadde en veldig ryddig og fin byggeprosess hvor det både gikk ganske raskt og alle avtaler og budsjett ble overholdt. Samarbeid med VestlandsHus Gusterud Bygg var rett og slett veldig bra, sier Ann-Kristin. 

På jakt etter inspirasjon til ditt hytteprosjekt? 


planløsning-hytte.jpg
Slik ble planløsningen til hytten til Ann-Kristin og familien etter justeringene fra den opprinnelige hyttemodellen Seljord.