Full klaff med 3. huset på tegneblokka

03.01.2022
De hadde allerede tegnet to ulike hus til to forskjellige tomter, men da de kom over funkishuset i Slåttebakkane, var det kjærlighet ved første blikk.
- Det var ganske tilfeldig at vi endte opp med å kjøpe dette huset. Vi var egentlig i nabolaget for å se på en tomt, men så forelsket vi oss i huset som var planlagt på nabotomten, forteller Tone Lin Støfring Skovro. 

Enklere hverdagslogistikk i ny kommune

Tone Lin, mannen Øystein, de tre barna på 18, 16 og 12 og en afrikansk løvehund bodde den tiden på Jølster. Opprinnelig var det her de var tenkt å finne sitt nye hjem, men tilfeldighetene førte dem til nabokommunen og Førde, noe som egentlig var litt hell i uhell. 

- Vi så at å flytte hit ville gjøre logistikken i hverdagen mye enklere. Både jeg og mannen min jobber her i kommunen, og har fått mye kortere vei til jobben. Det ble også kortere reisevei for de to eldste som kunne gå på videregående i nabolaget. Den største forandringen ble nok for minstemann som måtte bytte skole, men det har gått veldig fint, sier Tone Lin. 

Les også: Øverst på ønskelista til husbyggere

Funkishus_utsikt.jpg
Funkishuset i Slåttebakkane har vindu fra gulv til tak som gir mye dagslys og god utsikt over byen.

Alle gode ting er 3

Huset i Slåttebakkane som familien forelsket seg i var en tilpasset versjon av Snønipa. Huset var allerede ferdig tegnet, men eierne hadde bestemt seg for å ta over en gård et annet sted i landet, og skulle derfor selge hele prosjektet.  

- Huset var akkurat slik vi ville ha det med fantastisk utsikt, store vindu som gir mye dagslys, og ikke minst var det et stor pluss at det var en så godt tilrettelagt utleiedel integrert i boligen. Det eneste vi endret på var noen mindre justeringer av rominndeling, sier Tone Lin. 
Kjøkken med utgang til terrasse.jpg
Huset har åpen løsning i hovedetasjen med utgang til terrassen fra kjøkkenet.


Dermed ble dette tredje huset familien hadde på tegneblokka til Raymond Kjeilen i VestlandsHus Kjeilen Hus. (lenke forhandlerpresentasjon som kommer) 

- Fra før hadde vi fått tegnet et hus både i Sandalen og Vassenden i Jølster, men det var ikke like full klaff som med boligen i Slåttebakkane, sier Tone Lin. 
Snønipa_tilpasset_planløsning.jpg
Tone og familiens tilpassede planløsning av husmodellen Snønipa.

Les også: Bygde hus med VestlandsHus Kjeilen Hus: - Husleverandøren visste bedre hva vi likte enn vi gjorde selv

Takknemlig for idérike snekkere 

Siden huset allerede var tegnet og godkjent gikk byggeprosessen slag i slag. 

- Vi kjøpte huset på våren og gikk raskt i gang med trefelling og sprenging av fjell og berg. Det gikk rasende fort å få opp veggene, sier Tone Lin, som er spesielt fornøyd med snekkerne som jobbet på prosjektet. 
- Vi hadde faste snekkere gjennom hele prosjektet og de kom med mange gode innspill og forslag. Blant annet hadde den ene snekkeren merket seg at vi ikke hadde flust med oppbevaringsmuligheter og spurte om vi ikke skulle lage ekstra bod over ene soverommet, sier Tone Lin. 

Det var også snekkerne som kom med innspill på hvilken størrelse det burde være på  hullene i akustikkplatene i taket. 

- Vi fikk foreslått plater med relativt store hull, men snekkerne sa vi burde bytte til noen med mindre hull slik at det som var bak platene ikke ble synlig. Dette var ikke noe vi tenkte over at vi kunne justere, så vi er veldig takknemlig for de årvåkne snekkerne, forteller Tone.  
Dobbeldør til stue.jpg
Doble dører med glass mellom gang og stue/kjøkken gir en luftig og luksuriøs følelse i hovedetasjen.


Les også: Bør du gå for
akustikkplater i ditt nye hus?

Overbygd uteplass - et must på Vestlandet

På spørsmål om hva Tone Lin er mest fornøyd med på den nye boligen, trenger ikke hun lang betenkningstid. 

- Den overbygde terrassen er heilt magisk! Her skal vi sitte i sommer og drikke hvitvin mens de andre i nabolaget må springe i hus for å komme seg unna nok en regnbyge, småler Tone Lin. 
Hus_med_overbygd_uteplass.jpg
Overbygd uteplass som skal glasses igjen og gjøres om til utestue.


I taket har de valgt å ha takplater som slipper gjennom dagslys. Etter hvert er planen også å glasse inn uteplassen slik at familien får en utestue. 

- Jeg skjønner ikke dem som bygger hus uten overbygd uteplass, i alle fall ikke om man bor på et så værutsatt område som her på Vestlandet. Det er også gull om vinteren når du slipper å ta inn utemøblene. 


Er du på jakt etter mer inspirasjon til drømmehuset? Her finner du flere artikler om boliger vi har overlevert til fornøyde kunder: 

Huset ser ut som Falketind, men innvendig er alt endret på

Eggen: Bygde så lite hus som mulig,med alt på ett plan

Tok en herskapelig husmodell og gjorde den moderne

Hyttefasade ga inspirasjon til nytt hus på utsiktstomt