Romslig og elegant med færre kvadratmeter

01.11.2022
Med sin japandi-inspirerte versjon av Bladet har Renate og Olav funnet sitt ultimate drømmehus.
- Vi liker begge funkisstilen med store vinduer som slipper inn både lys og utsikt. Begge falt for husmodellen «Bladet» i katalogen til VestlandsHus, og vi bestemte oss ganske raskt for at det var det vi ville ha, sier Renate Visnes. 

Hun har sammen med mannen sin, Olav Inge Nerland, og Phillippa på 2 måneder, samt kattene Gary og Sandy, nå flyttet inn i sin versjon av Bladet på Eide på Nordmøre.

Bladet_VestlandsHus_stue_kjøkken.jpg
Den romslige hovedetasjen har åpen løsning mellom stue og kjøkken. De store vinduene som kjennetegner boligen tar inn den fantastiske utsikten og forlenger rommene med terrassen som går langs hele fronten og siden av huset


Gikk ned på antall kvadratmeter
Bladet er eneboligen hvor det praktiske møter det gjennomførte. Boligen har 4 soverom, 2 bad, loftstue med 2 soner og vaskerom med tilknyttet bod og utgang til dobbelgarasjen, for å nevne noe.

Dette er en av VestlandsHus sine største husmodeller med sine 308 kvm. 

- Dette ble i største laget for oss, så vi valgte å kjøre ned størrelsen på huset til rundt 240 kvm, men tok likevel vare på den originale planløsningen for den passet våre ønsker og behov veldig bra, forklarer Renate.

Les også: Hvor stort hus trenger du?

Bladet_VestlandsHus_inngang.jpg
Størsteparten av huset til Renate og Olav Inge er kledd med svarte alutiles (aluminiumsplater), mens det på inngangspartiet, deler av fronten og under taket på den overbygde terrassen er det brukt impregnert tre for å skape en fin kontrast.


- Elegant inngangsparti

Hos Renate og Olav står kjøkkenet og stuen på hovedplanet sentralt i huset. Her har de god plass til gjester, og de store vinduene gjør at den vakre utsikten over Kornstadfjorden og Averøy kommer til sin rett. 

På varme dager kan de enkelt åpne opp terrassedørene og forlege stuen og kjøkken ut på den romslige terrassen på fremsiden og ene kortsiden av huset. 

Les også: Balkongdør, foldedør eller skyvedør? Dette må du tenke på når du velger terrassedør

Bladet_VestlandsHus_entre.jpg
Den lyse og romslige entreen gjenspeiler resten av boligens eleganse og luftige følelse.


Noe av det som har blitt kjennetegnet til husmodellen Bladet, foruten de store vindusflatene i front, er den luftige og elegante hallen som er det første du møter når du kommer inn i huset. 

- Hallen er vi veldig fornøyd med. Her har vi fått godt med oppbevaringsplass til alt av sko og ytterklær ved å ha innebygd garderobe fra gulv til tak, noe som gjør det enkelt å holde den ryddig, sier Renate. 
Bladet_VestlandsHus_bad.jpg
Begge badene i boligen er romslige og utstyrt med dusjløsning. Badet i andre etasje har en vegg med vegghengt toalett på ene siden og dusj på andre.

Harmonisk baderomsløsning

Bladet er utstyrt med et romslig bad i hver etasje, som begge inneholder dusjløsning, samt også badekar i hovedetasjen. Begge er innredet med organisk farge på veggen, kombinert med sorte detaljer og betong. 

- Vi veldig fornøyd med den artige detaljen på badet i loftsetasjen som skiller toalett og dusjsone. Ikke bare fungerer det veldig bra i praksis, det er også slike detaljer som gjør at boligen får en mer eksklusiv følelse, sier Renate. 

Les også: Fliser til badet: 3 varige trender for baderomsflis

Bladet_VestlandsHus_2etg.jpg


Japandi-inspirert hjem
Med naturen så tett huset, ble utsikten også en naturlig del av japandistilen som paret har innredet huset sitt med. 

- Vi er store tilhengere av japandi-stilen så hos oss finner du mye naturlige farger og treverk, sier Renate. 

Japandi-stilen beskrives som en krysning av japansk og nordisk stil hvor treverk og naturlige materialer står sentralt sammen med rene linjer. Stilen er både minimalistisk og funksjonalistisk, og uttrykker balanse og ro. 

Bladet_VestlandsHus_soverom_walkin.jpg
Soverom i hovedetasjen med åpen løsning inn til walk-in-closet.

Paret er veldig fornøyd med samarbeidet med VestlandsHus og hvordan byggeprosessen har vært. De har følgende råd for andre som planlegger å bygge hus: 

-  Se for deg drømmehuset og ta det derfra, det kan helt sikkert ordnes, smiler Renate. 

Er du på jakt etter inspirasjon til ditt drømmehus? Her finner du flere artikler om boliger vi i VestlandsHus har overlevert til fornøyde kunder:

Bladet_VestlandsHus-2.jpg