Derfor bør du bygge et VestlandsHus

19.03.2024
I VestlandsHus sier vi at boligbygging er en del av vårt DNA. Her kan du lese mer om hvorfor din drømmebolig er i trygge hender hos oss.

Vi skjønner at det er vanskelig å bestemme seg for hvem som skal få lov å hjelpe deg med å gi liv til din store boligdrøm. 

Å bygge bolig innebærer å måtte ta mange avgjørelser. For en best mulig prosess er du avhengig av en samarbeidspartner som både forstår hva du trenger, og som forstår hvordan dette kan omformes til en bolig hvor du og din familie vil ha det bra. En bolig som gjør hverdagen enklere, som dere liker designmessig, og ikke minst; en bolig hvor dere føler dere hjemme. 

Når vi sier at boligbygging er en del av vårt DNA, mener vi ikke bare at det er noe som danner grunnlaget for den unike boligkjeden vi er. Med ordet DNA ønsker vi også å si noe om hva vi som boligbygger har fokus på, og hva du som husbygger får ved å bygge bolig sammen med oss i VestlandsHus. La oss forklare: 

I VestlandsHus sitt DNA står D for «Du», N for «Naturen» og A for «Arkitekturen»

Uten navn-2.jpg


Du 

Hva skal til for at din neste bolig ikke bare blir et fint hus, men også et hjem for deg og din familie? For å kunne svare på dette må vi i VestlandsHus forstå dere som skal bo i boligen. Hvem er dere? Hvordan lever dere i boligen? Hva liker dere å gjøre?  

Når vi virkelig forstår dere og hva dere ønsker, kan vi hjelpe dere å gjøre ønskene om til virkelighet, slik at dere kan føle at dere er endelig hjemme

VestlandsHus har bygget hus siden 1974, da som et enkeltstående kontor i sentrum av Ålesund. All kunnskapen og erfaringen vi har samlet gjennom et halvt århundre med boligbygging, er i dag en del av våre mer enn 50 VestlandsHus-forhandlere som finnes over hele landet. Som en del av en landsdekkende kjede har vi også gode avtaler med våre kvalitetsleverandører, noe som både betyr gode produkter og gode priser for deg som husbygger. 

Vi har brukt, og bruker fortsatt, mye tid på å forstå deg som skal bygge hus. Vi ønsker å gjøre prosessen med å bygge hus lettere for deg, slik at du og din familie får en god opplevelse hvor dere føler dere ivaretatt fra første stund. 

Her kan du lese mer om hvordan Katrine og Arne syns det var å bygge bolig med VestlandsHus Kjeilen Hus: Husleverandøren visste bedre hva vi likte enn vi gjorde selv.

Uten navn-3.jpg


Naturen

Å bygge hus er ikke miljøvennlig i seg selv, men det går an å gjøre valg som er mindre belastende for naturen og miljøet. Det å tenke på miljøet blir stadig viktigere for flere husbyggere, men vi skjønner godt at det ikke er lett for deg å vite hva du kan gjøre for å bygge et mer miljøvennlig hus. 

Vi i VestlandsHus ønsker å gjøre det enklere for deg å ta gode miljøvalg når du skal  bygge bolig, og vi ønsker å være en miljøpådriver i bransjen. Derfor kan du velge å bygge svanemerkede boliger, når du velger VestlandsHus som din husleverandør. Vi gir deg muligheten til å velge miljø, og vi står ansvarlig for å ta de rette miljøvalgene og sørge for dokumentasjonen som trengs. 

Et svanemerket hus er bedre for naturen både før, under og etter bygging. Boligen bygges med veldokumentert materiale, har fokus på mindre svinn og mindre avfall på byggeplassen. 

I tillegg er det en rekke fordeler som gjør et svanemerket hus bedre for både naturen og deg: 

  • Du vil få en bolig som er bygget med materialer som ikke avgir giftige avgasser, og dermed også et mye bedre innemiljø
  • Boligen vil trenge mindre energi for å varmes opp, noe som er bedre både for lommeboken og miljøet. 
  • Å bygge et svanemerket hus kan også gi grunnlag til å søke om Husbanklån eller såkalte «grønne lån», noe som blant annet vil kunne gi deg ekstra gunstige lånevilkår.

Uten navn-4.jpg


Arkitekturen

Hos VestlandsHus finner du en rekke boliger i vår huskatalog med både moderne og mer tradisjonell stil. Disse husmodellene er både godt gjennomtenkte og gjennomarbeidet av våre arkitekter, både med tanke på design og funksjon. Men vi vet at du trolig ikke vil finne drømmehuset ditt blant våre husmodeller. 

Det virker kanskje litt rart å si som boligbygger? Her er grunnen: Vi vet at alle familier er ulike og at et ferdig planlagt hus med forhåndsbestemte rom og en viss stil ikke nødvendigvis er akkurat det dere er på utkikk etter. Det kan sikkert være i nærheten av det dere ønsker, men vi vil at dere skal få akkurat det dere er på jakt etter. 

Derfor håper vi dere vil finne inspirasjon i våre husmodeller. Plukk stilen fra ett hus, planløsningen fra et annet, og kanskje uteareal fra et tredje, miks dette så sammen med alle deres ønsker om hvordan flyten og hverdagen i den nye boligen skal være, så kan vi sammen ta fatt på prosessen som gjør inspirasjon om til drømmeboligen for deg og din familie. 

For i VestlandsHus har vi vår egen arkitektavdeling med både arkitekter, byggingeniører og tekniske tegnere som alle har lang erfaring med nettopp å oppfylle boligdrømmer. VestlandsHus Arkitekter vil hjelpe deg med å sortere tankene, komme med forslag til smarte og praktiske løsninger, og ikke minst binde alt designmessig sammen med et fokus på god arkitektur, slik at dere vil få en bolig med det lille ekstra, både innvendig og utvendig.

Sammen med deg og din familie kan vi i VestlandsHus bistå med å skape et hjem som er godt å leve i, med godt planlagt arkitektur og kloke miljøvalg, om du ønsker det. 

Her finner du VestlandsHus sin boligkatalog med et bredt utvalg husmodeller som du kan la deg inspirere av.