Sjekk dette «VestlandsHus-byggefeltet» i Førde

10.06.2022
Oppdragene har kommet på løpende bånd fra Blåbærlia i Slåttebakkane utenfor Førde sentrum. Dette er byggefeltet der «alle» velger VestlandsHus.
- Et flott familiefelt med fantastisk utsikt, gangavstand til skoler og barnehager og kort vei til sentrum. Det er svært hyggelig å kunne få være med på å realisere husdrømmen til alle disse familiene, sier Raymond Kjeilen, daglig leder i VestlandsHus Kjeilen Hus. 

- Et trygt boligområde

Boligområdet det er snakk om heter Slåttebakkane, og ligger i utkanten av Førde sentrum. De første husene ble bygget så tidlig som på 1980-tallet, men nå i senere tid har det blitt solgt flere tomter i en ny del av boligområdet kalt Blåbærlia, noe som har gjort at husbyggingen blomstrer på nytt. 

- De siste 3 årene har vi bygget fem av de åtte eneboligene her. I tillegg har vi en tomannsbolig under oppføring og en som er planlagt, forklarer Raymond. 

Med så mange oppførte boliger har Raymond og resten av VestlandsHus Kjeilen Hus blitt godt kjent med reguleringsplanene for området. 

- Vi vet godt hva som er mulig og ikke mulig, noe som bidrar til at vi får veldig effektive byggeprosesser, forklarer Raymond.  

Han skjønner godt at mange vil bygge og bo i et slikt område. 

- De som bor her beskriver det som et boligfelt med et veldig trygt og godt miljø der de fleste kjenner og hjelper hverandre, sier Raymond. 

Les også: Bør du kjøpe brukt, eller bygge nytt hus

Vanligere med smale og bratte tomter

Alle boligene som er bygd av VestlandsHus i Blåbærlia har samme moderne funkisstil. 

- Veldig mange velger boliger i moderne stil nå, og med så flotte utsiktstomter som her er det jo nesten et must med boliger med store vinduer, sier Raymond. 

En annen ting som er felles for boligområdet er smale og bratte tomter. 

- Dette er en utfordring som går igjen mange steder, ikke bare her i dette feltet. Tomtene blir både stadig mindre og brattere, noe som ofte krever mye tilpasningsarbeid, sier Raymond. 

For å finne den optimale plasseringen av huset på tomten, er det viktig for Raymond å bli godt kjent med husbyggerne han tegner for. 

- Det jeg liker best med jobben min er nettopp å snakke med kundene og finne ut hva som er viktig for dem. Gjennom dialog og idémylding kommer vi frem til hva som er det perfekte huset for hver og en av kundene, sier Raymond. 

Her kan du lese mer om hvordan VestlandsHus jobber med utfordrende tomter.

Et praktisk drømmehus for småbarnsfamilien

En av familiene som har bygget en av VestlandsHus sine husmodeller i dette boligområdet er Katrine Osland og mannen Arne Solheim. Med sine to barn og en bichon frisé har de nå flyttet inn i drømmehuset sitt. 

- Vi snakka med to andre par som holdt på å bygge hus i samme byggefeltet. De hadde begge valgt VestlandsHus og var veldig fornøyde, så da ble det et enkelt valg for oss, forklarer Katrine.

Familien la sin elsk på husmodellen Saksa, men gjorde sine egne tilpasninger for å få det ultimate drømmehuset. 

- For oss var det viktig å utnytte tomta og få et hus som var praktisk for en småbarnsfamilie. Derfor har vi blant annet lagt inngangen til hovedetasjen og sørget for at både vaskerom og kjøkken er vendt mot uteplassene, forklarer Katrine. 

Les mer: Her kan du se planløsning familien gikk for og flere bilder fra det ferdige husprosjektet.  


Husmodell Saksa.jpg
På Instagram-kontoen saksa.huset har Katrine delt bilder fra bygging til ferdigstilling av boligdrømmen i Blåbærlia.

Tok over ferdig tegnet VestlandsHus

Litt lenger øst i Blåbærlia finner vi Tone Lin Støfring Skovro og mannen Øystein. Sammen med sine tre barn og en afrikansk løvehund har de flyttet inn i en kundetilpasset versjon av husmodellen Snønipa.

Huset var allerede ferdig tegnet og godkjent, men de opprinnelige eierne hadde valgt å flytte til et annet sted i landet for å ta over en gård, så da var hele boligprosjektet til salgs. 

- Vi var egentlig i Blåbærlia for å se på en annen tomt, men så fikk vi høre om dette prosjektet og forelsket oss helt, sier Tone, og legger til. 
- Huset var akkurat slik vi ville ha det med fantastisk utsikt, store vindu som gir mye dagslys, og ikke minst var det et stor pluss at det var en så godt tilrettelagt utleiedel integrert i boligen. Det eneste vi endret på var noen mindre justeringer av rominndeling

Les mer: Her kan du se flere bilder fra familiens versjon av Snønipa


Husmodell Snønipa.jpg
Tone Lin og Øystein sin tilpassede versjon av Snønipa med stor overbygd terrasse over garasjen og sportsboda.


Nok et boligfelt under utbygging

Noen høydemeter over Blåbærlia ligger en annen del av Slåttebakkane som også er under utbygging. Området heter Gravdalsholten og også her jobber VestlandsHus Kjeilen Hus med flere unike funkishus. 

- Vi har blant annet et funkishus under bygging her som er helt unikt. Det er tegnet helt fra scratch og er er nærmere 200 kvm stort og har både stor overbygd terrasse (lenke til artikkel som kommer) og takterrasse. Planløsningen er godt gjennomtenkt til å passe flere av livets faser og har smarte løsninger som blant annet skjult matbod på kjøkkenet, ramser Raymond opp.


Arkitekttegnet funkishus.jpg
Slik skal funkisboligen som VestlandsHus Kjeilen Hus bygger i Gravdalsholten se ut.

- Ingenting slo måten VestlandsHus tok oss imot

I samme feltet har Karita Dale og mannen Odd Arild bygger sin spesialtilpassede versjon av Snønipa. De hadde sett mye på denne husmodellen før de tok kontakt med VestlandsHus Kjeilen Hus. For dem ble det enkelt å velge husleverandør. 

- Vi snakket med flere husleverandører, men ingenting slo måten VestlandsHus tok oss imot. Her ble ønskene våre tatt på alvor og ingenting var et problem, forteller Karita. 

Hun og Odd Arild har fem barn sammen, der noen har begynt å forlate redet. Derfor ville de bygge et hus for fremtiden, hvor de har alt de trenger på en flate og med en «ungdomsavdeling» i kjelleren. 

- Det er mye å planlegge og mye å tenke over når man skal bygge nytt hus. Småting som stikkontakter, takpunkt til lamper og forsterkning av vegg der hvor du har tenkt å henge ting på veggen er lett å glemme, sier Karita, som har dokumentert mye av byggeprosessen på instagramkontoen Funkisnipadale
- Men til syvende og sist er det jo verdt strevet. Jeg har aldri før flyttet inn i et helt nytt hus hvor ingen andre har bodd før, så dette er som en drøm, avslutter Karita. 

Planlegger du å bygge hus? VestlandsHus har over 30 inspirerende boliger du kan ta utgangspunkt i når du skal realisere boligdrømmen din. Last ned gratis huskatalog her!