- En smertefri byggeprosess

01.07.2024
- Vi er superfornøyde på alle måter! Det var ingenting som var et problem, og dukket det opp noen utfordringer, løste utbygger det før vi rakk å bekymre oss.

Det sier Lene Dalen Evensen. Hun og mannen Kjetil har sammen med VestlandsHus Gusterud Bygg bygget det tradisjonelle huset Karitinden i et rolig boligfelt på Eidsvoll. 

- Vi bodde i Vestby, men ønsket å flytte til andre siden av Oslo for å komme nærmere familiene våre i Gudbrandsdalen, forklarer Lene. 

Da de tilfeldigvis kom over en Finn-annonse der Karitinden skulle bygges, var de raske med å booke en visning på tomten på Eidsvoll. 

- Tomten var på den tiden bare noen jordhauger og regnet plasket ned mens vi var på visning, likevel ble vi veldig fristet og plutselig hadde vi signert kontrakten og var offisielt i gang med å bygge ny bolig, sier Lene. 

Les også: Spørsmålene du må stille før du kjøpet en tomt

Ville skape et lunt hjem

Det som gjorde at Lene og Kjetil falt for Karitinden var blant annet følelsen de fikk av denne husmodellen. 

- Vi likte veldig godt Karitinden fordi den ga oss en veldig lun følelse, samtidig som vi syns det er et stilig hus. Spesielt søylene i front syns vi gjør mye og løfter huset, forklarer Lene.

Karitinden-Stue-1125x560.jpg

Karitinden er en husmodell som er godt egnet for skrå tomter. Dette har Lene og Kjetil utnyttet til å knytte inne- og uteområdene mer sammen. 

- For oss var det viktig å ha et hjem hvor vi enkelt kunne gå ut og nyte uteområdene, noe vi er veldig glad for å ha som mulighet i begge etasjene, sier Lene.

I tillegg til å ha direkte utgang til hagen i første etasje, har familien også utgang til en større terrasse som strekker seg langs hele østsiden og deler av sørsiden av huset, og en balkong i front. Den største terrassen er sikret med rekkverk og griner, slik at de små i familien enkelt og trygt kan springe ut og inn på varme sommerdager.

Gjorde få, men viktige tilpasninger

Selv om huset allerede var byggemeldt da Lene og Kjetil kjøpte det, kom de likevel tidlig nok inn i byggeprosessen til at de kunne sette sitt eget preg på planløsningen. 

- Vi likte veldig godt slik huset var med tre soverom nede, slik at alle fire i familien kunne sove i samme etasje. Og den store hallen var gull verdt med to små barn. Her får vi god plass til alt fra vinterdresser, votter og jakker, til barnevogna, som kunne stå i hallen uten at det ble trangt, sier Lene.

Karitinden-Hall-1125x560.jpg

Det de gjorde av tilpasninger på planløsningen handlet om å få bedre plass til tilreisende familie som de ofte har på besøk. 

- Vi utvidet derfor det ene badet, slik at vi fikk to fullverdige bad med dusj og badekar, sier Lene. 

Denne endringen gikk noe på bekostning av oppbevaringsplass i form av boder, noe som førte til et nytt byggeprosjekt, noen år etter at huset sto klart.

- Man får jo aldri nok lagringsplass, så vi valgte å bygge en garasje med isolert loft i samme stil som huset. Vi har en utvendig trapp opp til garasjeloftet, og siden det er isolert gir det mange muligheter for lagring av ulike ting, som for eksempel både maling og høytrykksspyler, forklarer Lene. 

Les også: Guide til husbygging - Slik er prosessen steg for steg

Hjelp fra interiørarkitekt

Om hun skal gi et råd til kommende husbyggere, er det å være godt forberedt til tilvalgsmøtene. 

- Det er så utrolig mye som du må ta stilling til. Vi hadde tenkt godt over ting som gulv, vegger, stikkontakter og lampepunkt, men det var så mye mer som vi ikke hadde tenkt på, som vi også måtte ta stilling til, sier Lene. 

Noe av det som Lene trekker frem som spesielt nyttig i byggeprosessen er hjelpen de fikk fra VestlandsHus Gusterud Bygg sin egen interiørarkitekt. 

- Det er mange valg som skal tas når du skal bygge og innrede et hus, så det å få gode tips og råd rundt farger og andre detaljer, det var helt gull verdt, sier Lene.

Karitinden-Spisestue-1125x560.jpg

Les ogs: Husleverandøren visste bedre hva vi likte enn vi gjorde selv

- Stolte 100 % på utbygger

Både Lene og Kjetil jobbet mye under byggeprosessen. I tillegg hadde de fått sitt første barn, som på den tiden var under ett år, og de bodde et godt stykke fra Eidsvoll, hvor det nye huset tok form. 

- Vi hadde ikke mulighet til å følge byggeprosessen tett, men vi stolte 100 % på VestlandsHus Gusterud Bygg og at huset skulle bli slik som vi ønsket og hadde planlagt, sier Lene, og legger til:  

- Vi var innom tomta 3 ganger i løpet av hele byggeprosessen, men alt gikk på skinner, så hele byggeprosessen ble rett og slett smertefri.

Karitinden-Kjøkkenøy-1125x560.jpg

Har du planer om å bygge hus? Her kan du laste ned VestlandsHus sin nye huskatalog med et bredt utvalg husmodeller som du kan ta utgangspunkt i når du skal skape ditt drømmehjem.

Her kan du få mer inspirasjon fra flere av VestlandsHus sine fornøyde husbyggere: