- Tatt imot med åpne armer - valget var enkelt

23.09.2022
- Vi snakket med flere husleverandører, men ingenting slo måten VestlandsHus tok oss imot. Her ble ønskene våre tatt på alvor og ingenting var et problem.

Det sier Karita Dale. Sammen med mannen Odd Arild har de 5 barn, men en del av flokken har allerede begynt å forlate redet. Derfor er deres versjon av Snønipa bygget med fremtiden i tankene. 

- Vi har lagt opp til at jeg og Odd Arild skal ha alt vi trenger på én flate i hovedetasjen, og så er det laget en ungdomsavdeling i kjelleren med 2 soverom, bad og en kjellerstue, forklarer Karita.  

Les også: Få drømmehuset akkurat slik du vil ha det! Slik hjelper arkitektkontoret til VestlandsHus deg

Den nye drømmeboligen på rundt 260 kvm ligger i et nytt boligfelt i Førde. Faktisk bare noen hundre meter i luftlinje fra der familien har bodd siden tidlig 90-tallet. 

- Jeg har pussa opp mye i mitt liv og er ganske lei av å male panel. Vi hadde begynt å tenke på hva vi skulle gjøre når vi ble eldre, men vi klarte ikke slå oss til ro med tanken på en leilighet i sentrum, så da vi fikk en mulighet til å kjøpe denne tomten tenkte vi at det var nå eller aldri, sier Karita. 

Snønipa_VestlandsHus_1125.jpg


Les også: Denne boligbyggeren
bygde så lite hus som mulig, med alt på et plan

Jaktet husmodell med utleie

Før de tok det første møtet med VestlandsHus i Førde, VestlandsHus Kjeilen Hus, hadde Karita og Odd Arild allerede sett seg ut Snønipa som en favoritt. 

- Vi ønsket oss et hus med utleiemuligheter. I tillegg var det viktig for oss å få alle de nødvendige rommene som stue, kjøkken, vaskerom, bad og soverom for oss voksne samlet på en etasje, slik vi har mulighet til å bo her lenge når vi blir eldre, sier Karita. 

Snønipa hadde det meste de ønsket seg, men de har likevel gjort noen endringer for å sørge for at husmodellen ble huset de drømte om. 

Les også: Bygg hus med utleie og få råd til drømmeboligen

Snønipa_VestlandsHus_overbygd_terrasse02.jpg
Ekstra takhøyde gjorde at Karita og Odd Arild valgte å gå for akustikkplater i taket. Her ser du spisestuen med utgang til overbygd terrasse. Begge med fantastisk utsikt over Førde.


Valgte å heve taket i front, istedenfor flatt tak

- Etter mange år i tradisjonelle 80-tallshus med mye skråtak og panel hadde vi veldig lyst på en funkisbolig med god takhøyde og en generelt mer moderne stil, forklarer Karita. 

Snønipa blir originalt levert med flatt tak, men for å få større vindusflater i front mot utsikten, har Karita og mannen valgt å heve taket ekstra i front.

 - Dette er jo også mest praktisk siden det bruker å legge seg en del snø her i området, legger Karita til. 

På grunn av takhøyden har de også valgt å gå for akustikkplater i hele stuen og kjøkkenet i hovedetasjen.

Les også: Bør du gå for akustikkplater i ditt nye hjem?

De har også valgt å flytte trappen, slik at den ikke går direkte fra kjellerstuen til kjøkken/stuen i hovedetasjen, men heller til gangen. På den måten vil de slipper støy fra gjennomgangstrafikk når barna har besøk. I trappegangen har de også satt opp en skillevegg i glass for å tilføre trappen naturlig lys.

Snønipa_VestlandsHus_trappegang02.jpg
Skilleveggen i glass i trappegangen er funksjonell, samtidig som det blir en estetisk detalj litt utenom det vanlige.


Vaskerom med egen inngang tilpasset familiehunden

Vaskerommet er plassert med egen inngang ved siden av hovedinngangen. Garasjen har de plassert på samme side av huset, slik at de kan gå tørrskodd fra bilen og inn via grovinngangen på vaskerommet. 

- Vi bor jo på vestlandet, så dette er veldig praktisk når du for eksempel kommer fra ukeshandling og det striregner, sier Karita. 

Grovinngangen på vaskerommet er også utformet for den firbeinte i familien. 

- Her har vi lagt opp til et ekstra uttak for vann til en liten dusjløsning slik at vi kan skylle beina til hunden etter vi har vært på tur i skog og mark, forklarer Karita. 

Snønipa_VestlandsHus_vaskerom.jpg
Praktisk og stilrent vaskerom med populære terrazzo-fliser på gulv, som også fungerer som en «grovinngang» til huset.


Helt nytt hus for første gang

Familien flyttet inn i sin spesialutgave av Snønipa sommeren 2022 og stortrives nå i sitt nye hjem. 

- Det er mye å planlegge og mye å tenke over når man skal bygge nytt hus. Småting som stikkontakter, takpunkt til lamper og forsterkning av vegg der hvor du har tenkt å henge ting på veggen er lett å glemme, sier Karita, som har dokumentert mye av byggeprosessen på instagramkontoen Funkisnipadale

- Men til syvende og sist er det jo verdt strevet. Jeg har aldri før flyttet inn i et helt nytt hus hvor ingen andre har bodd før, så dette er som en drøm, avslutter Karita. 


Er du på jakt etter mer inspirasjon til drømmehuset? Her finner du flere artikler om boliger vi har overlevert: 

Saksa: - Husleverandøren visste bedre hva vi likte enn vi gjorde selv

Huset ser ut som Falketind, men innvendig er alt endret på

Høgflya: Planløsningen hadde alt vi ønsket oss

Stordal/Storhøa: Hyttefasade ga inspirasjon til nytt hus på utsiktstomt

Herskapelige Slotthø som ble moderne

…eller så kan du finne inspirasjon i vår nye huskatalog med over 30 husmodeller som kan bli utgangspunkt for ditt nye drømmehjem!

Snønipa_VestlandsHus_terrasse2.jpg
På taket til garasjen er det bygget terrasse med trapp ned til uteområdet og inngangspartiets på husets hovedplan.